23 octombrie 2014

Papanasi

Papanasi


Reteta de papanasi prajiti sau fierti pentru bebelusi, copii si parinti

Ingrediente : 

500 gr. branza de vaci grasa
300 gr. faina alba
6 linguri zahar tos
1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
2 pliculete zahar vanilat
2 oua de tara
o esenta de lamaie sau coaja rasa de la o lamaie
smantana sau frisca lichida
dulceata sau gem
optional : zahar pudra

Preparare :

Reteta de papanasi prajiti sau fierti pentru bebelusi, copii si parinti
Papanasi
  Se amesteca branza cu ouale, bicarbonatul de sodiu, zaharul tos, zaharul vanilat si esenta de lamaie sau coaja rasa de la o lamaie. Se adauga faina putin cate putin amestecandu-se incontinuu pana devine o coca. Se presara putina faina pe un blat si se framanta bine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Se lasa 20 de minute. Se ia o bucata potrivita din aluatul de papanasi cu mana trecuta prin faina deoarece compozitia este de consistenta moale. Se formeaza niste bilute potrivite, se aseaza pe un blat si cu podul palmei se apasa usor pentru a o presa. Cu ajutorul degetului mare sau cu un dop de pluta se face o gaura in mijloc. Se vor modela si cateva bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong pentru a fi puse deasupra. Se incinge uleiul bine intr-o cratita inalta (nu tigaie) si se prajesc toate. Se scot pe o hartie absorbanta. Cand s-au racit se aseaza cerculetul iar apoi se pune smantana dulce urmata de dulceata sau gem, se pune biluta mai mica si se repeta : smantana si dulceata sau gem.

Poftă bună !

Pont bebe : Papanasii pot fi serviti si simpli doar cu zahar pudra. Dulceata cea mai potrivita este cea de capsuni, afine sau visine. Papanasii pentru bebelusi si copii vor fi serviti fierti si nu prajiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu