O delicioasa friptura la cuptor cu piure de cartofi
Ingrediente :
carne macra de porc
3 linguri cu ulei
un praf de piper
sare
3 foi de dafin
o capatana de usturoi
putin vin rosu
cartofi pentru piure
unt
sare
lapte dulce
Preparare :
Friptura la cuptor cu piure |
Mai intai se pune carnea felii in tigaie si se perpeleste putin pana devine albicioasa. Apoi intr-o craticuta adaugam putin ulei, sare, piper, foi de dafin (nu multe ca sa nu se amarasca), cativa catei de usturoi curatati si intregi si vinul rosu; se pune carnea si se acopera cu apa. Se preincalzeste cuptorul, se pune vasul in fara capac in cuptor si se lasa pana ce se rupe cu furculita si s-a rumenit frumos. Trebuie sa mai ramana putin sos.
Piureul de cartofi
Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in bucati. Se pun apa rece cu putina sare la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, se paseaza, se adauga : sare, unt si lapte dulce putin caldut.Pentru obtinerea unui piure mai pufos se foloseste un mixer vertical timp de cateva minute.
Friptura la cuptor cu piure de cartofi este o mancare usoara si sanatoasa iar carnea poate fi inlocuita cu cea de pui, curcan sau vita.
Poftă bună !
Pont bebe : Friptura la cuptor cu piure de cartofi se poate servi cu salata de muraturi sau alte legume de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu