Hrean in otet
Reteta de hrean la borcan in otet pentru iarna
Ingrediente :
8 legaturi de hrean
1 lingurita de sare
3 linguri de otet (sau dupa gust)
apa (cat sa acopere)
o lingurita de zahar
un borcan de 800 gr.
Preparare :
|
Hrean in otet |
Se spala si se curata hreanul si se da pe razatoarea cea mica, deci cat mai fin, apoi se pune intr-un borcan. Separat intr-o cescuta se amesteca sarea cu otetul, zaharul si apa pana se dizolva. Se gusta sosul astfel rezultat si daca mai este nevoie se completeaza cu ingrediente. Se toarna compozitia in borcan. Daca
hreanul in otet nu este complet acoperit, se mai adauga apa si se amesteca bine. Se pune capacul.
Hreanul in otet se pastreaza la frigider.
Poftă bună !
Pont bebe :
Hreanul in otet se foloseste pentru
mancarea de carne cu hrean,diverse fripturi, salata de sfecla, peste sau ciorbite in special la ciorba de burta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu