21 noiembrie 2014

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Mancare iahnie de fasole uscata boabe de la mama mea

Ingrediente :

1 kg. fasole
2 cepe mari
3 foi de dafin
bulion
o lingurita boia de ardei dulce
sare
cateva boabe de piper negru
un varf de cutit cu zahar

Preparare :

Mancare iahnie de fasole uscata boabe de la mama mea
Iahnie de fasole
  Fasolea se clateste bine in apa rece iar apoi se pune intr-o oala cu apa si se lasa pana a doua zi. Cat timp va sta la inmuiat i se va schimba apa de 2 ori clatind din nou fasolea. A doua zi se clateste iarasi in cateva ape si se pune intr-o oala mare cu apa la fiert. Timpul de fierbere depinde de soiul de fasole. De obicei intre 3 si 4 ore. Se curata si se taie in doua ceapa si se adauga in oala in acelasi timp cu fasolea. Cand fasolea este foarte bine fiarta, se rupe bobul cu mana, se scoate ceapa si se adauga foile de dafin, boia de ardei dulce, bulionul, zaharul, piperul si sarea. Iahnia de fasole se mai lasa la fiert putin. Trebuie sa mai ramana zeama deasupra in iahnia de fasole de circa doua degete.

Poftă bună !

Pont bebe : Mancarea de iahnie de fasole boabe se serveste alaturi de salata de muraturi sau varza acra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu