Saratele cu mac
Saratele cu mac pentru pentru bebelusi, copii si parinti
Ingrediente :
Pentru coca de saratele :
1 cubulet drojdie
1 lingurita sare
jumatate lingurita piper
1 cana apa calda
1 cana ulei
aprox. 500 gr. faina
In plus :
mac
2 oua
ulei
Preparare :
|
Saratele cu mac |
Intr-o cana punem drojdia, sarea, piperul si apa calda. Se amesteca bine pana se dizolva drojdia, apoi se pune compozitia intr-un castron. In aceeasi cana se pune ulei (adica cata apa atata ulei), se toarna in castron peste drojdie, apa si condimente si se amesteca putin, apoi se pune faina, se amesteca putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina. Apoi se framanta coca pe un blat dar cu faina, se lasa sa se odihneasca 15 minute si se intinde foaia. Se mai pune putina faina cand se intinde cu sucitorul. Aluatul sa aiba circa 3 mm grosime. Coca trebuie sa fie elastica, sa nu fie nici lipicioasa, nici tare. Se unge tava cu putin ulei iar coca cu o pensula inmuiata in cele 2 oua batute. Se presara mac pe deasupra si se taie cu un cutit "prafuit" cu faina. Se incinge cuptorul si se baga
saratele cu mac. Se lasa 15-20 de minute la foc mic pana ce sunt usor rumenite.
Saratelele cu mac se servesc dupa ce s-au racit.
Poftă bună !
Pont bebe :
Saratelele cu mac sunt gustarea perfecta pentru bebelusi, copii si parinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu