Reteta de mancare de cartofi cu ceapa, praz, marar si patrunjel
Ingrediente :
4 cepe potrivite
5 fire de praz
8 cartofi rosii
o lingura cu ulei
un sfert de lingurita de boia de ardei dulce
o legatura de marar verde
o legatura de patrunjel verde
sare
piper
Preparare :
Mancare de cartofi si praz |
Se taie ceapa julien (fasii subtiri si lungi) iar prazul se curata de prima foaia si se taie rondele. Se incalzeste o lingura cu ulei intr-o oala si se calesc putin. Se adauga un pahar cu apa (250 ml), se pune un capac si se lasa pe foc mic timp de 10 minute pana ce se inmoaie bine. Intre timp cartofii se cuata de coaja, se spala si se taie in bucatele mici. Se adauga si acestia in oala, se mai adauga putin apa cat sa acopere mancarea de cartofi si praz. Cand este aproape gata se pun si condimentele : sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai lasa mancarea de cartofi si praz 5 minute ca sa patrunda bine aromele. Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel si marar verde tocat marunt. Prazul confera un gust si o textura minunata.
Poftă bună !
Pont bebe : Dupa ce este gata mancarea de cartofi si praz, prazul ramas poate fi pastrat in frigider sau pe balcon la rece (depinde de vremea de afara) netaiat si nespalat timp de maxim 2 saptamani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu