Crispy strips stil KFC din curcan sau pui la cuptor
Ingrediente :
500 gr piept de curcan sau pui
fulgi de porumb fara zahar maruntiti (o punga mare)
condimente : sare, piper, boia (dulce sau iute), praf de usturoi, oregano uscat, pudra chilli (se poate renunta daca nu va plac iuti), paprika, busuioc uscat, maghiran
o lingura de mustar dulce
iaurt 3,5 % grasime 850 g
4 oua
faina
hartie de copt
Preparare :
Crispy Strips |
Se taie carnea in fasii de circa 2 degete grosime (de genul fasiilor Crispy Strips de la KFC). Se pune o canuta plina cu fulgi de porumb intr-o hartie de copt sau intr-o punguta rezistenta, se zdrobesc (se apasa cu sucitorul de lemn) si apoi se rastoarna intr-un castron. Se repeta procedeul pana ce se termina toti fulgii. Intr-un bol se amesteca iaurtul si mustarul impreuna cu condimentele : sare, piper, boia si praf de usturoi. Se aseaza fasiile de carne in compozitia rezultata si se lasa la marinat in frigider cel putin doua-trei ore. Aceasta etapa poate fi efectuata chiar si cu seara inainte lasandu-se carnea la marinat toata noaptea in frigider. Cu cat stau mai mult la marinat cu atat vor fi mai aromate. Se bat ouale cu telul intr-un castron adanc impreuna cu sare, piper si praf de usturoi. In alt castron se pune faina. Dupa ce s-au lasat la scurs intr-o sita, se iau fasiile de carne si se trec prin faina, ou si fulgii de porumb pisati. Se preincalzeste cuptorul. Intr-o tava se aseaza hartie de copt, se pun bucatile de crispy strips, se stropesc cu putin ulei si se lasa la rumenit circa 30 de minute. Cand sunt gata, se scot pe servetele absorbante.
Crispy Strips |
Crispy strips se pot prepara atat la cuptor (o varianta sanatoasa) sau se pot praji in ulei intr-o tigaie adanca, tuci sau in friteuza.
Poftă bună !
Pont bebe : Delicioasele crispy strips in stil KFC din curcan sau pui la cuptor se servesc cu : sos de smantana cu lapte si cu verdeturi, sos din mustar dulce si miere sau sos de maioneza cu usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu