Reteta desert de casa de la mama mea : pandispan cu caise
8 ouă
20 linguri faina
20 linguri zahăr
20 linguri ulei
1 pliculeţ de praf de copt
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau o esenţă de vanilie
caise proaspete
zahăr pudră
sare
Preparare :
Pandişpan cu caise bebe |
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Praful de copt se dizolvă separat în 1-2 linguriţe de oţet de mere. Se mixează albuşurile cu zahărul şi praful de sare până devin spumă. Se adăugă apoi gălbenuşurile, uleiul, făina, praful de copt şi zahărul vanilat (sau esenţa de vanilie). Se pune compozita de pandişpan cu caise in cuptorul încins. La jumătatea timpul de coacere se pun şi caisele fie întregi deasupra, fie se presară tăiate în bucăţele. Se lasă pandişpanul cu caise la cuptor până se rumeneşte frumos.
Pandişpan cu caise copii |
Poftă bună !
Pont bebe : Înainte ca aluatul de pandişpan cu caise pentru bebeluşi, copii şi părinţi să fie turnat în tavă, aceasta se unge cu puţin ulei sau unt şi se tapetează cu făină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu