Ciorba de fasole
Reteta de ciorba de fasole boabe de la mama mea
Ingrediente :
1 kg fasole boabe
2 morcovi
o ceapa
o telina
un pastarnac
o radacina de patrunjel
2 linguri cu bulion
o legatura de patrunjel verde si una de leustean
sare
Preparare :
|
Ciorba de fasole |
Fasolea se clateste bine in apa rece iar apoi se pune intr-o oala cu apa si se lasa pana a doua zi. Cat timp va sta la inmuiat i se va schimba apa de 2 ori clatind din nou fasolea. A doua zi se clateste iarasi in cateva ape si se pune intr-o oala mare cu apa la fiert. Trebuie sa fiarba foarte bine. Timpul de fierbere depinde de soiul de fasole. De obicei intre 3 si 4 ore. Pe la jumatatea procesului de fierbere se schimba apa inca o data. Cand fasolea este foarte bine fiarta, se rupe bobul cu mana, se adauga legumele taiate in bucati mari si se lasa circa o ora. Apoi se scot toate legumele, morcovul se paseaza cu furculita si se adauga la loc in oala de
ciorba de fasole. Se adauga sare dupa gust si bulion si se mai lasa 2-3 minute. Se opreste focul la
ciorba de fasole si se pun verdeturile tocate marunt.
Poftă bună !
Pont bebe : Pentru a obtine boabe intacte la
ciorba de fasole ea nu trebuie sa fiarba la loc mare ci la foc mediu timp indelungat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu