23 februarie 2014

Salată verde cu pui

Salată verde cu pui

Reteta delicioasa si simpla de salata verde cu pui la gratar

Ingrediente :

salată verde
roşii Cherry
porumb
ardei gras roşu
piept de pui dezosat
ceapă roşie
sare marină
ulei de măsline
lămâie

Preparare :

Reteta delicioasa si simpla de salata verde cu pui la gratar
Salată verde cu pui

  Reţeta de salată verde cu pui este extrem de simplă şi rapidă. Bucăţele de carne se frig pe grătar. Salata verde se taie fâşii, roşiile Cherry în două, ceapa roşie se taie julien iar ardeiul gras roşu în bucăţele. Se amestecă salata verde cu pui cu restul ingredientelor. Se adaugă sare, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

Poftă bună !


Pont bebe : Lămâia de la salata verde cu pui la grătar se poate înlocui cu oţet balsamic.

18 februarie 2014

Chifteluţe cu mei

Chifteluţe cu mei

Reteta de chiftelute cu mei rumenite la cuptor pentru bebe

Ingrediente :

3 morcovi
o ceapă galbenă mare
100 gr. de mei
o lingură seminţe de susan râşnite
o lingură ulei de măsline
o linguriţă maghiran uscat
o linguriţă boia de ardei dulce
o legătură de pătrunjel tocat
sare marină
piper negru măcinat

Preparare :

Reteta de chiftelute cu mei rumenite la cuptor pentru bebe
Chifteluţe cu mei bebe
   Se spală meiul în câteva ape, se pune la fiert la foc mic într-o cantitate suficient de mare timp de 20-30 de minute iar apoi se lasă la scurs într-o sită sau strecurătoare cu găuri mici. Se dau pe răzătoare morcovii şi ceapa şi se fierb separat în apă. Se amestecă meiul cu legumele scurse de apă şi cu restul condimentelor. Se formează chifteluţele cu mei şi se pun într-o tavă cu hârtie pentru copt. Chifteluţele cu mei se lasă în cuptor la foc potrivit până sunt rumenite.

Poftă bună !

Atenţie la vârsta bebeluşului în ceea ce priveşte seminţele de susan !

Pont bebe : Gustoasele chifteluţe cu mei pot fi consumate şi de către persoanele cu intoleranţă la gluten.

17 februarie 2014

Orez salbătic prăjit

Orez salbătic prăjit

Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran

Ingrediente :

o punguţă cu orez basmati şi sălbatic
o ceapă medie
3 linguri cu ulei de măsline
4 caţei de usturoi
1 linguriţă de chimen
2 ouă
sare marină
piper
1-2 linguriţe de şofran

Preparare :


Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran
Orez salbătic prăjit
  Reţeta de orez sălbatic prăjit este simplă şi rapidă. Se pune la fiert orezul basmati şi sălbatic în apă cu sare şi se lasă 10 minute. Ceapa să căleşte puţin în tigaie wok în uleiul de măsline până capătă culoare aurie. Se adaugă apoi usturoiul tăiat feliuţe şi chimenul. Se lasă până se rumenesc şi se adaugă orezul scurs de apă. Până se rumeneşte orezul se bat ouăle la care se adaugă sare, piper şi şofran. Se ia din orez şi se pune în castronul cu ouă şi se amestecă bine apoi se toarnă la loc în tigaia wok. Se combină uniform totul în tigaie şi se lasă la "prăjit" până nu mai are deloc zeamă. Orezul sălbatic prăjit se lăsă la răcit şi se serveşte simplu sau ca şi garnitură la friptură sau salată.

Poftă bună !

Pont bebe : În procesul de preparare a reţetei de orez basmati şi sălbatic prăjit bobul nu trebuie lăsat la foc puternic, altfel devine ca pilaful.

14 februarie 2014

Mazăre şi varză de Bruxelles

Mazăre şi varză de Bruxelles

Reteta culinara : mancarica de mazare si varza de Bruxelles 

Ingrediente :

varză de Bruxelles (proaspătă sau congelată)
mazăre (proaspătă sau congelată)
sare
piper boabe
unt (de la ţărani)
sos de roşii
condimente : chimen, coriandru, cardamon şi tumernic

Preparare :

Reteta culinara : mancarica de mazare si varza de Bruxelles
Mazăre şi varză de Bruxelles
  Toate condimentele se macină într-o râşniţă. Într-o cratiţă se pune la topit puţin unt, se adaugă condimentele măcinate şi sosul de roşii. Se fierbe totul la flacăra mică până se îngroaşă. Apoi se adaugă varza de Bruxelles şi se pune capac. După ce s-a înmuiat se adaugă şi mazărea şi se lasă până este gata. Procesul de gătire pentru mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles este mai mare la legumele proaspete decât la cele congelate. Se condimentează mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Poftă bună !


Pont bebe : Cantitatea condimentelor pentru mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles depinde de preferinţe şi gust.

11 februarie 2014

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi

Ingrediente :

2 bucăţi broccoli potrivite
o conopidă mică
1 borcan cu smântână 350 g
caşcaval
3 ouă
sare
un vârf cuţit de piper


Preparare :


Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi
Broccoli şi conopidă cu smântână bebe
  Pentru reţeta de broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor se spală şi se curăţa mai întâi legumele. Se pune apă într-o oală cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă cele legumele timp de 10 minute apoi se strecoară şi se lasă puţin la scurs. Se amestecă ouăle (ca pentru omletă) la care se adaugă : smântână, sare şi piper. Se ia o tavă rezistentă la cuptor şi se tapetează cu unt. Se aşează legumele peste care se toarnă sosul de smântână şi caşcavalul ras şi se dau la cuptorul încins.



Reteta de broccoli si conopida cu smantana bebe
Broccoli şi conopidă cu smântână bebeluşi

Broccoli şi conopidă cu smântână se lasă la foc moderat până când se rumeneşte deasupra, circa 30 de minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor pentru bebeluşi se serveşte ca atare sau ca o garnitură la friptură.