Urzici
Mancarica de urzici pentru bebelusi, copii si parinti
Ingrediente :
urzici
faină albă
mujdei de usturoi
ulei
sare
Preparare :
|
Urzici bebe |
Urzicile proaspete se spală foarte bine frunză cu frunză în multă apă rece. Se opăresc timp de 5 minute la foc potrivit până se înmoaie, se pun într-o strecurătoare peste o oală şi se scurg de apă apăsându-se ușor. Se freacă cu o lingură într-un castron până se fac ca o pastă adăugându-se încetul cu încetul ca să nu se facă cocoloaşe câte un praf de făină albă și din zeama rămasă de la
urzici. Va rezulta astfel o cantitate zemoasă. Separat se prepară un mujdei de usturoi. Într-o cratiță se încălzește puțin ulei, se toarnă urzicile, sare şi zeamă de la mujdeiul de usturoi după gust. Se lasă pe foc câteva minute și apoi se pune capacul. Se servesc simple ca atare sau alături de o bucățică de carne sau un ou moale.
Poftă bună !
Pont bebe : Înainte de a adăuga zeama de la
urzicile pentru bebeluși rămasă după ce s-a scurs trebuie lăsată 2 minute să se limpezească.