27 iunie 2014

Fettuccine cu legume

Fettuccine cu legume


Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi

Ingrediente:

1 pachet de paste fettuccine
sare
2 linguri de ulei
1 lingură de faină
lapte
legume (mazăre, sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles - în orice combinaţie)
parmezan
ceapă verde
mentă proaspătă
suc de lămâie

Preparare:

Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi
Fettuccine cu legume vezi bebe
  Pastele fettuccine cu legume se pretează atât ca fel principal pentru masa de prânz cât şi pentru cină. Padtele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Legumele se pun la călit în ulei, se adaugă mentă, sare şi spre final laptele şi faina. Se lasă pe foc până sunt gata. Se mixează până devine o compoziţie omogenă şi se combină cu pastele. Când servim pastele fettuccine cu legume se poate adăuga pe deasupra puţin parmezan şi zeamă de lămâie pentru un gust mai apetisant.

Pont bebe : Reţeta de fettuccine cu legume pentru bebeluşi are un gust delicios şi un conţinut bogat în vitamine.

02 iunie 2014

Somon la cuptor

Somon la cuptor

Somon la cuptor cu sos de lamaie in folie de aluminiu

Ingrediente :

3 bucăţi de somon
sare grunjoasă
piper
salvie
mentă uscată
pătrunjel uscat
3 folii de aluminiu
ghimbir proaspăt
ulei de măsline
lămâie

Preparare :


Somon la cuptor cu sos de lamaie in folie de aluminiu
Somon la cuptor bebe
  Se aleg bucăţile de somon mai groase, se presară sare grunjoasa proaspăt măcinata şi un praf de sare precum şi salvie, mentă şi pătrunjel mărunţite. Se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de preparare. Se pregătesc cele trei folii de aluminiu de dimensiune suficientă încât să îmbrace complet peştele. Se întind foile de aluminiu, se aşează pe fiecare câte 2 feliuţe de lămâie, o feliuţă de ghimbir proaspăt şi deasupra lor se pune somonul. Apoi se stropesc cu puţin ulei de măsline, se mai aşează deasupra încă două feliuţe de lămâie, se presară mentă şi pătrunjelul şi se împachetează folia cât mai etanş. Se aşează toate frumos într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins la o temperatură medie timp de 20-25 de minute. Când este gata somonul la cuptor se desface folia şi se mai lasă la o temperatură mică timp de 3-5 minute ca să prindă o culoare frumoasă. Somonul la cuptor se serveşte cu zeama de lămâie.

Poftă bună !

Pont bebe : Somonul la cuptor se oferă bebeluşilor după vârsta de 6 luni.

31 mai 2014

Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor

Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor

Musaca de dovlecei, vinete si piept de curcan la cuptor

Ingrediente :

2 dovlecei
2 vinete
piept de curcan
caşcaval
brânză
bulion
sare
3 ouă
ulei de măsline
pesmet

Preparare :

Musaca de dovlecei, vinete si piept de curcan la cuptor
Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor
  O reţetă gustoasă şi simplă din dovlecei cu vinete şi carne la cuptor. Se taie în bucăţele mici vinetele şi dovleceii fără a le curăţa coaja. Se spală sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se pudrează cu sare. Se pun legumele într-o tavă în cuptor şi se lasă până se coc puţin. Între timp carnea de curcan se taie în bucăţele şi se fierbe în apă rece cu un praf de sare. Se unge cu puţin ulei o tavă sau un vas termorezistent şi se presară puţin pesmet. Apoi se aşează vinetele, dovleceii şi carnea de curcan amestecându-se uniform toate. Într-un castron se amestecă ouăle cu bulionul, caşcavalul şi brânza rase. Se toarnă compoziţia în tavă. Se lasă la foc mic musacaua de dovlecei cu vinete şi carne la cuptor până ce prinde o crustă aurie şi a scăzut de tot zeama.

Poftă bună !

Pont bebe : Musacaua de dovlecei cu vinete şi carne la cuptor se serveşte cu sos de iaurt sau pilaf de orez.


27 mai 2014

Sparanghel, muşchi de vită şi cartofi

Sparanghel, muşchi de vită şi cartofi

Sparanghel cu muschi de vita in unt si cartofi prajiti

Ingrediente :

o legătură de sparanghel proaspăt
1/4 pachet de unt
muşchi de vită
sare
piper
cartofi

Preparare :

Sparanghel cu muschi de vita in unt si cartofi prajiti
Sparanghel, muşchi de vită şi cartofi
 Pentru reţeta de sparanghel cu muşchi de vită şi cartofi paşii sunt următorii : sparanghelul se curăţă, se spală foarte bine şi se pune în apă clocotită timp de 5 minute. Nu se fierbe ci doar se lasă la înmuiat în apă clocotită. Separat într-o tigaie se pune untul la topit la foc mic. Se adaugă apoi sparanghelul scurs şi se căleşte până devine puţin crocant. Se încinge o tigaie de teflon, se bate puţin carnea ca să fie mai subţire, se presară puţină sare şi piper şi se pune în tigaia încinsă până ce prinde culoare, circa 3 minute pe fiecare parte. Cartofii prăjiţi se fac separat. Se aşează sparanghel, muşchiul de vită şi cartofii în farfurie.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta de sparanghel cu muşchi de vită în unt şi cartofi se serveşte ca atare fără pâine sau alte legume.

26 mai 2014

Smoothie de căpşuni

Smoothie de căpşuni

Smoothie din capsuni si iaurt de casa pentru bebelusi

Ingrediente :

căpşuni
iaurt de casă

Preparare:

Smoothie din capsuni si iaurt de casa pentru bebelusi
Smoothie de căpşuni si iaurt bebe
  Căpşunile se curăţă de codiţe şi se taie în două. Se pun fructele în blender împreună iaurtul de casă. Se mizează smoothie-ul de căpşuni până la obţinerea unei compoziţii omogene şi cremoase. Se poate adăuga în smoothie-ul de căpşuni şi o jumătate de banană.

Poftă bună !

Pont bebe : Smoothie de căpşuni pentru bebeluşi are o textură puţin mai densă decât altele astfel că se va servi cu linguriţa pentru cei mici şi cu paiul pentru copii mai măricei.