23 noiembrie 2012

Piure de spanac

Piure de spanac


Reteta de mancare simpla : piure de spanac pentru bebe

Ingrediente :

spanac
ulei de măsline
o linguriţă de bulion
sare marină
opţional : usturoi

Reteta de mancare simpla : piure de spanac pentru bebe
Piure de spanac bebe


Preparare : 

  Spanacul se spală foarte bine frunză cu frunză şi se rup codiţele. Se pune la fiert într-o oală mare doar când apa a început să fiarbă, nu de la început şi se lasă la fiert circa 30 de minute. Se pune să se răcească într-o strecurătoare, astfel încât să se scurgă bine de tot de apă ; eventual se poate apăsa uşor în strecurătoare ca să iasă apa mai repede. Apoi se toacă foarte mărunt sau se poate face într-un blender cu puţin ulei de măsline.
  Se pune spanacul într-o cratiţă la foc mic cu puţin ulei de măsline. Se amestecă şi se adaugă o lingură de bulion şi puţină sare marină. Se mai fierbe piureul de spanac încă 3 minute la foc mic. Piureul de spanac poate fi servit drept garnitura sau ca fel principal pentru bebeluşi.

Poftă bună !

Pont bebe : Piureul de spanac pentru bebeluşi va fi mai gustos dacă se adăugă spre finalul fierberii şi 2 căţei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu