Reteta de la mama mea : cornulete fragede cu rahat
1 pachet de margarină
1 pachet/1 cubulet de drojdie
1 ou
1 ceşcuţă cu lapte
500 gr faina
1 plic praf de copt
zahăr pudră
zahăr vanilat
rahat dulce
Preparare :
Cornuleţe cu rahat bebe |
Se topeşte margarina (dar să nu fie complet lichidă, ci doar să fie moale). Se amestecă cu un pachet de drojdie, oul şi o ceşcuţă cu lapte. Se adaugă faina şi peste ea se pune praful de copt. Se frământă bine să se formeze o cocă nu prea tare ci doar cât să se întindă. Se întinde foaia de aproximativ 2/3 mm, se fac pătratele şi se pune bucăţică de rahat tăiat în pătratele sau stil "beţigaş" în interior. Se rulează, se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi se băgă la cuptor circa 20 de minute. Se lasă până se rumenesc puţin. Atenţie: se ard repede ! Se scot cornuleţele cu rahat din cuptor şi se tăvălesc imediat prin zahărul pudră amestecat cu zahăr vanilat şi se pun pe un platou. Cornuleţele cu rahat se servesc la temperatura camerei.
Poftă bună !
Pont bebe : Cornuleţele cu rahat pentru bebeluşi se rulează de la bază către vârf. Se lasă la cuptor până ce se rumenesc puţin la capete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu