Chec cu stafide şi cacao
Chec dulce cu stafide si cacao pentru bebelusi si copii
Ingrediente :
6 ouă
1 cana zahăr
1 cana faina
7 linguri de apă caldă
7 linguri de ulei
1 plic praf de copt
1 sticluţa esenţa de rom
1 lingura de cacao
50 g stafide
2 foi de hârtie pentru copt
Preparare :
|
Desert dulce chec stafide şi cacao |
Pentru
checul cu cacao şi stafide se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se pun în două vase de aprox 1,5 litri. Albuşurile cu jumătate din cantitateq de zahăr se bat până se dizolvă zahărul. Gălbenuşurile, restul de zahăr, uleiul şi apq caldă se bat până îşi dublează volumul şi au consistenţa unei smântâni. Apoi se amestecă cele două compoziţii şi se încorporează faina în ploaie. Se amestecă uşor şi se adăugă praful de copt şi esenţa de rom. Se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt. Se pun deoparte câteva linguri din compoziţie care se amestecă cu lingura de cacao. Se toarnă compozita de chec în tavă, pe deasupra se toarnă pe lung cea din cacao şi se pun stafidele.
Checul cu stafide şi cacao se coace în cuptorul bine încins, timp de 30-40 min la foc mediu.
Poftă bună !
Pont bebe : Checul cu cacao şi stafide pentru bebeluşi, copii şi părinţi se poate păstra proaspăt şi pufos timp de câteva zile în folie de plastic sau de aluminiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu