Salău pane
Reteta simpla de salau pane pentru bebelusi si copii
Ingrediente :
file de şalău
sare grunjoasa
salvie
ghimbir praf
mentă uscară
2-3 ouă
5-6 linguri de faină albă
ulei
lămâie
Preparare :
|
Salău pane bebe |
Fileurile de şalău (nici subţiri, nici groase) se curăţă de resturile de oase sau piele. Se presară pe ambele părţi : un praf de sare grunjoasă proaspăt măcinată, salvie sfărâmată, un praf de ghimbir şi puţină mentă uscată sfărâmată. Se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de preparare. Se ia o tigaie adâncă, se pune ulei şi se încinge bine. Cantitatea de ulei să fie de grosimea fileului de şalău. Se bat 2-3 ouă cu 5-6 linguri de faină albă până ce se obţine o cocă de o consistenţă mai cleioasă, cum este mierea. Se dau bucăţile de peşte prin coca astfel rezultată şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă circa 2 minute pe fiecare parte iar apoi se scot bucăţile de
salău pane din tigaie şi se zvântă pe un platou cu hârtie absorbantă. Nu se mai pune nimic deasupra astfel crusta va rămâne puţin crocantă.
Salăul pane se serveşte cu zeamă de lămâie, simplu sau cu garnitură de cartofi natur.
Poftă bună !
Pont bebe : Reţeta de
salău pane poate fi servită cu succes şi bebeluşilor după îndepărtarea crustei astfel încât vor papa doar ceea ce este în interior şi nu a fost atins de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu