Budinca de conopida
Reteta pentru bebelusi : budinca de conopida cu cascaval
Ingrediente :
o conopida
2 oua
o cana cu lapte dulce
3 linguri cu faina
200 g smantana
sare
ulei
pesmet
cascaval sau parmezan
branza
Preparare :
|
Budinca de conopida |
Se spala conopida, se desface in buchetele, se pune in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 10 minute. Intre timp se amesteca intr-un castron cele doua oua cu laptele, faina, smantana si sarea. Se amesteca sosul foarte bine ca sa nu ramana cocoloase. Nu se foloseste mixerul ci doar furculita. Se unge cu putin ulei sau unt un vas termorezistent, se presara pesmet si se aseaza frumos buchetelele de conopida. Se acopera totul cu sosul mai sus pregatit si se lasa la cuptor 10 minute la foc mic. Se scoate
budinca de conopida si se presara deasupra cascavalul (parmezanul) si branza rase. Se da iar vasul cu
budinca de conopida la cuptor pentru 30-40 de minute pana ce s-au topit si iar deasupra s-a format o crusta aurie.
Poftă bună !
Pont bebe :
Budinca de conopida cu cascaval sau branza la cuptor se serveste bebelusilor ce au implinit 1 an.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu