05 februarie 2014

Pui cu ciuperci şi smântână

Pui cu ciuperci şi smântână


Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana

Ingrediente :

1 piept de pui dezosat
300 grame smântână
ciuperci proaspete
o ceapă medie
ulei
cimbru
1 legătură de pătrunjel verde
sare
piper
opţional: usturoi

Preparare :

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci şi smântână bebe
  Pieptul de pui se taie în pătratele peste care presarăţi : sare, cimbru şi puţin piper măcinat. Se încinge uleiul în tigaie şi se lasă până ce au prins o culoare aurie. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie feliuţe, iar cotoarele în pătratele. Se pune apă la fiert cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă şi ciupercile. Într-o tigaie wok se pune ulei, se încinge bine şi apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Când ceapa devine sticloasă se presară sare şi piper.

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci,usturoi şi smântână

Se adaugă ciupercile scurse de apă, bucăţele de pui prăjit şi smântână (opţional: usturoi pisat). Amestecăm continuu să nu se prindă. Se lasă pieptul de pui cu ciuperci şi smântână în tigaia wok până ce sosul capătă consistenţă. Se stinge focul la pieptul de pui cu ciuperci şi smântână şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună !

Pont bebe : Pieptul de pui cu ciuperci şi smântână se serveşte alături de salată din roşii cherry cu pătrunjel verde şi ulei de măsline.


04 februarie 2014

Fusilli cu iaurt şi carne

Fusilli cu iaurt şi carne


Fusilli cu iaurt de casa, carne tocata de vita si usturoi

Ingrediente :

1 pachet de paste fusilli scurte
1/2 kg carne de vită tocată
iaurt de casă
1 căpăţâna de usturoi
ulei de măsline
busuioc
oregano
nucşoară
sare
piper alb

Preparare :

Fusilli cu iaurt de casa, carne tocata de vita si usturoi
Fusilli cu iaurt şi carne

  Pastele se fierb în apă clocotită cu ulei şi sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj după care se lasă la scurs. Carnea tocată de vită se amestecă cu sare, nucşoară şi puţin piper alb apoi se prăjeşte în uleiul de măsline 10-15 minute. Într-un bol încăpător punem : iaurt, sare, busuioc, oregano şi usturoiul trecut prin presă. Se combină toate ingredientele foarte bine iar apoi se adaugă şi carnea şi se mai amestecă puţin. Într-un castron se pun pastele fierte peste care se adaugă iaurtul de casă. Pentru un aspect mai atrăgător se presară pătrunjel tocat foarte mărunt peste fusilli cu iaurt şi carne.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru un plus de savoare fusilli cu iaurt şi carne se pot servi cu puţin parmezan ras pe deasupra.

03 februarie 2014

Piure cartofi şi broccoli

Piure cartofi şi broccoli


Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa

Ingrediente :

5 cartofi
1 broccoli mediu
7 căţei de usturoi
ulei de măsline
unt
sare
smântână sau iaurt de casă

Preparare :

Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa
Piure cartofi şi broccoli bebeluşi



 Se pun la fiert în apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 7 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe şi 2 linguri cu ulei de măsline. Broccoli se fierbe separat în apă până ce se înmoaie cotorul. Se scurg toate de apă, se îndepărtează cotoarele de la broccoli şi se pasează piureul de cartofi şi broccoli cu un blender. Se adaugă unt, sare şi smântână (sau iaurt de casă pentru bebeluşi) şi se amestecă bine. Pentru părinţi şi copii piureul cartofi şi broccoli se poate servi alături de friptură sau o salată de legume iar bebe îl va servi simplu.

 Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa
Piure cartofi şi broccoli
Poftă bună !

Pont bebe : Piureul cartofi şi broccoli pentru bebeluşi va avea un gust deosebit dacă se adaugă şi un bucheţel de conopidă fiartă.

31 ianuarie 2014

Pate ficăţei de pui

Pate ficăţei de pui


Pate din ficat de pui de casa pentru bebelusi si copii

Ingrediente :

500 gr. ficăţei de pui proaspeţi
3 cepe medii
unt din piaţă (circa o jumătate de pachet de unt)
două linguri de ulei de măsline
sare
o legătură de pătrunjel proaspăt

Preparare :


Pate din ficat de pui de casa pentru bebelusi si copii
Pate ficăţei de pui bebeluşi
  Se aleg doar ficăţeii de culoare roşu închis. Ficăţeii se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare câteva minute. Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline şi jumătate din cantitatea de unt şi se căleşte ceapa până devine transparentă. Se adaugă ficăţeii şi se lasă la foc potrivit. Spre final se adaugă în pateul din ficăţei de pui puţină sare şi legătura de pătrunjel proaspăt tocat fin. Se lasă pe foc maxim 10 minute. Se opreşte focul, se pune restul de unt şi apoi se pasează cu blenderul. Se pune pateul din ficăţei de pui într-un bol peste care se pune folie alimentară. După ce s-a răcit se bagă pateul din ficăţei în frigider. A doua zi se poate servi pateul din ficăţei de casă pe feliuţe de pâine proaspătă.

Poftă bună !

Pont bebe : Pateul din ficăţei de pui pentru bebeluşi se poate orna cu feliuţe de măsline şi roşii cherry.

30 ianuarie 2014

Gogoşi

Gogoşi

Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra

Ingrediente : 

1 kg de faină
2 cubuleţe de drojdie
jumătate de pungă cu lapte dulce
1 linguriţă de sare
2 ouă
1 plic de zahăr vanilat
ulei
zahăr pudră

Preparare : 

Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra
Gogoşi pufoase cu zahăr pudră
 Se pune faina într-un castron mare si se face o gropiţă în mijloc unde punem : drojdia dizolvată în puţin lapte cald, sarea, ouăle şi zahărul vanilat. Se frământă bine totul cu mâna până se omogenizează apoi se pune laptele cald. Rezultă o cocă moale care se frământa încă o dată. Se mai pune din când în când faină până ce devine elastică şi se întinde bine. Castronul se acoperă cu o cârpă şi se lasă la cald până creşte volumul de 2 ori. După ce a dospit se ia o bucată din cocă şi se întinde cu sucitorul o foaie groasă de 1 cm apoi se taie formele de gogoşi.



Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra
Gogoşi pufoase cu zahăr pudră
În tigaie să fie mult ulei şi bine încins. Se prăjesc gogoşile rând pe rând în uleiul încins la foc potrivit până ce capătă o culoare aurie şi apetisantă. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie una lângă alta.

Poftă bună !

Pont bebe : Gogoşile pentru copii şi părinţi se tăvălesc calde în zahăr pudră amestecat eventual cu zahăr vanilat.