Sirop de catina
Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii
Ingrediente :
catina proaspata
miere (cat mai naturala, de la tarani din piata)
(proportie catina si miere de 1:1)
Preparare :
|
Sirop de catina |
Pentru a prepara
siropul de catina cu miere se spala fructele de catina de cateva ori in apa rece. Se scurg bine de apa si se pun fie intr-o masina de tocat care are si functia de storcator de rosii, fie direct cu storcatorul de rosii. Se folosesc numai vase si unstensile emailate, din plastic sau metal. Dupa ce s-a extras tot sucul se trece daca este nevoie si printr-o sita pentru a curata de seminte si coji.
Extractul astfel obtinut se amesteca cu miere in proportie de 1:1 (daca aveti 2 kg de catina, se pun 2 kg de miere).
Siropul de catina cu miere se pune in borcane curate si urcate si se inchid cu capac ermetic. Se pastreaza la frigider timp de 3 luni. Se administreaza o lingurita de sirop de catina dimineata, dupa ce s-a agitat borcanul, pe stomacul gol inainte de micul dejun simplu sau diluat cu putina apa.
|
Sirop de catina |
Fructele de catina si mierea sunt introduse in alimentatia bebelusului dupa varsta de 1 an respectand regula celor 4 zile. Catina se gaseste in piete in lunile : septembrie, octombrie si noiembrie, inainte de inceperea sezonului rece.
Poftă bună !
Pont bebe : Eu l-am pacalit putin caci nu vroia deloc sa-l ia. Am pus
siropul de catina si miere intr-o sticluta de suc Tedi si i-am zis ca trebuie sa ia in fiecare dimineata o lingurita de "suc". La mine a mers. Incercati si voi. :-)