05 noiembrie 2015

Broccoli la cuptor

Broccoli la cuptor

Reteta sanatoasa de broccoli la cuptor pentru bebelusi si copii

Ingrediente :

o bucata de broccoli de marime medie
ulei de masline
sare
piper
cascaval
foaie de copt

Preparare : 

Reteta sanatoasa de broccoli la cuptor pentru bebelusi si copii
Broccoli la cuptor
 Se rupe broccoli in buchetele mici si se clateste bine. Se pune apa rece si sare intr-o oala si cand clocoteste se adauga leguma. Se lasa 2 minute apoi se pune la scurs intr-o sita. Intr-o tava se intinde o foaie de copt si se aseaza frumos buchetele de broccoli, cu spatiu intre ele. Se stropesc cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Broccoli la cuptor se coace circa 15 minute pana devine auriu. Broccoli la cuptor se serveste cald presarat cu cascaval ras deasupra.

Poftă bună !

Pont bebe : Broccoli la cuptor pentru bebelusi si copii este mult mai sanatos si plin de nutrienti pentru ca prin fierbere indelungata nu isi mentine proprietatile nutritive.

02 noiembrie 2015

Sos Tzatziki

Sos Tzatziki 

Reteta de sos grecesc Tzatziki

Ingrediente :

castraveti proaspeti
iaurt gras sau smantana
cativa catei de usturoi
ulei de masline
sare
optional : marar sau patrunjel verde proaspat
optional : zeama de lamaie

Preparare :

Reteta de sos grecesc Tzatziki
Sos Tzatziki 
  Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se presara putina sare pe ei. Se lasa circa 10 minute in castron si apoi se pun intr-o strecuratoare deasupra unui bol mic. Se apasa usor cu o lingura ca sa iasa toata apa din ei. Se amesteca intr-un castron castravetii scursi de apa impreuna cu iaurtul sau smantana, putin ulei de masline si sare. Se amesteca sosul Tzatziki foarte bine si apoi se razuie cativa catei de usturoi. Se amesteca iarasi bine si se gusta sosul Tzatziki. Se adauga optional : marar sau patrunjel verde proaspat precum si zeama de lamaie.

Poftă bună !

Pont bebe : Cantitatile pentru sosul Tzatziki depind de gustul fiecaruia. Se serveste alaturi de orice fel de carne, legume si paine.

01 noiembrie 2015

Salata de boeuf

Salata de boeuf

Reteta simpla de la mama mea de salata de boeuf

Ingrediente :

1 kg morcovi
2 kg cartofi
700 gr. castraveti acrii
carne : 1 piept de pui, rasol de porc sau carne de vita (600-1.000gr.)
1 galbenus de ou crud (optional : un galbenus de ou fiert)
ulei
mustar
o lingurita zeama de lamaie
pentru ornat : masline, castraveti acrii, gogosari, felii de oua fierte, mazare fiarta, frunze de patrunjel

Preparare :

Reteta simpla de la mama mea de salata de boeuf
Salata de boeuf
  Se spala si se fierb cartofii in coaja. Se curata de coaja, se spala si se fierb separat morcovii. Intr-o alta oala se fierbe carnea. Dupa ce toate sunt toate fierte bine se lasa la racit. Se toaca fiecare in parte marunt (morcovii, cartofii, carnea si castravetii acrii - din acestia se lasa la ornal pentru final), se amesteca, se condimenteaza cu sare si 2-3 linguri de mustar.
  Se prepara maioneza. Se pune un galbenus de ou intr-un castronel de ceramica inalt si o lingurita de mustar dulce. Se mixeaza putin la prima viteza pana ce se omogenizeaza. Uleiul sa fie la indemana. Se va turna gradat pentru obtinerea unei consistente cremoase si numai dupa ce cantitatea anterioara a fost perfect incorporata. Se foloseste atata ulei cata maioneza dorim. Se drege cu o lingurita de zeama de lamaie. Maioneza pentru salata de boeuf se poate prepara si dintr-un galbenus de ou crud si un galbenus de ou fiert.

Reteta simpla de la mama mea de salata de boeuf
Salata de boeuf
  Pastram cateva linguri de maioneza iar restul se adauga in compozitie si se incorporeaza cu o spatula sau o lingura. Salata de boeuf se aseaza pe un platou sau intr-un vas de yena si se orneaza cu masline, castraveti acrii, gogosari, felii de oua fierte, mazare fiarta sau frunze de patrunjel precum si cu maioneza ramasa.

Poftă bună !

Pont bebe : Reteta de salata de boeuf este simpla de preparat si contine toate categoriile de nutrienti : glucide, proteine si lipide.

28 octombrie 2015

Crispy Strips

Crispy Strips 

Crispy strips stil KFC din curcan sau pui la cuptor

Ingrediente :

500 gr piept de curcan sau pui
fulgi de porumb fara zahar maruntiti (o punga mare)
condimente : sare, piper, boia (dulce sau iute), praf de usturoi, oregano uscat, pudra chilli (se poate renunta daca nu va plac iuti), paprika, busuioc uscat, maghiran
o lingura de mustar dulce
iaurt 3,5 % grasime 850 g
4 oua
faina
hartie de copt

Preparare : 

Crispy strips stil KFC din curcan sau pui la cuptor
Crispy Strips

  Se taie carnea in fasii de circa 2 degete grosime (de genul fasiilor Crispy Strips de la KFC). Se pune o canuta plina cu fulgi de porumb intr-o hartie de copt sau intr-o punguta rezistenta, se zdrobesc (se apasa cu sucitorul de lemn) si apoi se rastoarna intr-un castron. Se repeta procedeul pana ce se termina toti fulgii. Intr-un bol se amesteca iaurtul si mustarul impreuna cu condimentele : sare, piper, boia si praf de usturoi. Se aseaza fasiile de carne in compozitia rezultata si se lasa la marinat in frigider cel putin doua-trei ore. Aceasta etapa poate fi efectuata chiar si cu seara inainte lasandu-se carnea la marinat toata noaptea in frigider. Cu cat stau mai mult la marinat cu atat vor fi mai aromate. Se bat ouale cu telul intr-un castron adanc impreuna cu sare, piper si praf de usturoi. In alt castron se pune faina. Dupa ce s-au lasat la scurs intr-o sita, se iau fasiile de carne si se trec prin faina, ou si fulgii de porumb pisati. Se preincalzeste cuptorul. Intr-o tava se aseaza hartie de copt, se pun bucatile de crispy strips, se stropesc cu putin ulei si se lasa la rumenit circa 30 de minute. Cand sunt gata, se scot pe servetele absorbante.

Crispy strips stil KFC din curcan sau pui la cuptor
Crispy Strips
  O alta varianta de preparare crispy strips este cea care exclude marinarea : se amesteca condimentele (sare, piper, boia si praf de usturoi) impreuna cu fasiile de carne iar apoi se trec prin faina, ou si fulgii de porumb pisati.
  Crispy strips se pot prepara atat la cuptor (o varianta sanatoasa) sau se pot praji in ulei intr-o tigaie adanca, tuci sau in friteuza.

Poftă bună !

Pont bebe : Delicioasele crispy strips in stil KFC din curcan sau pui la cuptor se servesc cu : sos de smantana cu lapte si cu verdeturi, sos din mustar dulce si miere sau sos de maioneza cu usturoi.

16 octombrie 2015

Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Reteta de la mama mea de supa de rosii cu galuste

Ingrediente :

2-3 kg. de rosii foarte coapte
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa mare
o legatura de patrunjel verde
2 oua
gris
un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu

Preparare :

Reteta de la mama mea de supa de rosii cu galuste
Supa de rosii cu galuste
  Se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga rosiile spalate. Se lasa circa 2 minute sa se opareasca iar apoi se scot la racit. Se decojesc si se paseaza foarte bine intr-o strecuratoare sau sita ca sa ramana numai sucul. Intr-o oala se pun legumele la fiert in jumatate de cantitate de apa. Dupa ce zarzavatul pentru supa de rosii cu galuste a fiert se scoate din oala.
  Intre timp se prepara galustile. Se iau cele 2 oua, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat galbenusurile iar apoi se adauga grisul încetul cu încetul. Se amesteca bine pana ce compozitia capata consistenta unei smântani mai groase. Se pune si un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu ca sa iasa pufoase si sa nu cada greu la stomac. Se lasa compozitia sa se "aseze" putin.Apoi se adauga in oala.
  Se amesteca sucul de rosii in supa din oala, se mai lasa la fiert cateva minute si se opreste focul. La final se adauga in supa de rosii cu galuste si patrunjelul verde tocat fin.

Poftă bună !

Pont bebe :  Supa de rosii cu galuste pentru bebelusi, copii si parinti se poate prepara si cu un 1 L de suc de rosii dar, atentie, in acest caz cantitatea de apa va fi si mai redusa.