11 februarie 2014

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi

Ingrediente :

2 bucăţi broccoli potrivite
o conopidă mică
1 borcan cu smântână 350 g
caşcaval
3 ouă
sare
un vârf cuţit de piper


Preparare :


Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi
Broccoli şi conopidă cu smântână bebe
  Pentru reţeta de broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor se spală şi se curăţa mai întâi legumele. Se pune apă într-o oală cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă cele legumele timp de 10 minute apoi se strecoară şi se lasă puţin la scurs. Se amestecă ouăle (ca pentru omletă) la care se adaugă : smântână, sare şi piper. Se ia o tavă rezistentă la cuptor şi se tapetează cu unt. Se aşează legumele peste care se toarnă sosul de smântână şi caşcavalul ras şi se dau la cuptorul încins.



Reteta de broccoli si conopida cu smantana bebe
Broccoli şi conopidă cu smântână bebeluşi

Broccoli şi conopidă cu smântână se lasă la foc moderat până când se rumeneşte deasupra, circa 30 de minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor pentru bebeluşi se serveşte ca atare sau ca o garnitură la friptură.

06 februarie 2014

Prajitură cu frişcă

Prajitură cu frişcă

Desert de casa : prajitura simpla si rapida cu frisca

Ingrediente :

5 ouă
150 gr. de zahăr
3 linguri cu cacao
1 sticluţă cu esenţă de rom
2 linguri cu ulei
2 linguri cu lapte dulce
1 pliculeţ praf de copt
150 gr. de faină
1 varf de cuţit cu sare
frişcă

Preparare :

Desert de casa : prajitura simpla si rapida cu frisca
Prajitură cu frişcă
  Se mixează gălbenuşurile cu zahărul. Separat se bat spumă albuşurile. Se îmbină gălbenuşurile cu albuşurile, apoi se adaugă celelalte ingrediente : cacao, esenţă de rom, ulei, lapte, praf de copt, faină şi sare. Se aşează compoziţia pentru prăjitura cu frişcă într-o tavă medie şi se ţine în cuptorul încins circa 30 de minute. Blatul de prăjitură cu frişcă se lasă la răcit. Se ornează cu frişcă.

Poftă bună !

Pont bebe : Prăjitura cu frişcă se poate orna şi cu glazură de ciocolată.

05 februarie 2014

Pui cu ciuperci şi smântână

Pui cu ciuperci şi smântână


Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana

Ingrediente :

1 piept de pui dezosat
300 grame smântână
ciuperci proaspete
o ceapă medie
ulei
cimbru
1 legătură de pătrunjel verde
sare
piper
opţional: usturoi

Preparare :

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci şi smântână bebe
  Pieptul de pui se taie în pătratele peste care presarăţi : sare, cimbru şi puţin piper măcinat. Se încinge uleiul în tigaie şi se lasă până ce au prins o culoare aurie. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie feliuţe, iar cotoarele în pătratele. Se pune apă la fiert cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă şi ciupercile. Într-o tigaie wok se pune ulei, se încinge bine şi apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Când ceapa devine sticloasă se presară sare şi piper.

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci,usturoi şi smântână

Se adaugă ciupercile scurse de apă, bucăţele de pui prăjit şi smântână (opţional: usturoi pisat). Amestecăm continuu să nu se prindă. Se lasă pieptul de pui cu ciuperci şi smântână în tigaia wok până ce sosul capătă consistenţă. Se stinge focul la pieptul de pui cu ciuperci şi smântână şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună !

Pont bebe : Pieptul de pui cu ciuperci şi smântână se serveşte alături de salată din roşii cherry cu pătrunjel verde şi ulei de măsline.


04 februarie 2014

Fusilli cu iaurt şi carne

Fusilli cu iaurt şi carne


Fusilli cu iaurt de casa, carne tocata de vita si usturoi

Ingrediente :

1 pachet de paste fusilli scurte
1/2 kg carne de vită tocată
iaurt de casă
1 căpăţâna de usturoi
ulei de măsline
busuioc
oregano
nucşoară
sare
piper alb

Preparare :

Fusilli cu iaurt de casa, carne tocata de vita si usturoi
Fusilli cu iaurt şi carne

  Pastele se fierb în apă clocotită cu ulei şi sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj după care se lasă la scurs. Carnea tocată de vită se amestecă cu sare, nucşoară şi puţin piper alb apoi se prăjeşte în uleiul de măsline 10-15 minute. Într-un bol încăpător punem : iaurt, sare, busuioc, oregano şi usturoiul trecut prin presă. Se combină toate ingredientele foarte bine iar apoi se adaugă şi carnea şi se mai amestecă puţin. Într-un castron se pun pastele fierte peste care se adaugă iaurtul de casă. Pentru un aspect mai atrăgător se presară pătrunjel tocat foarte mărunt peste fusilli cu iaurt şi carne.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru un plus de savoare fusilli cu iaurt şi carne se pot servi cu puţin parmezan ras pe deasupra.

03 februarie 2014

Piure cartofi şi broccoli

Piure cartofi şi broccoli


Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa

Ingrediente :

5 cartofi
1 broccoli mediu
7 căţei de usturoi
ulei de măsline
unt
sare
smântână sau iaurt de casă

Preparare :

Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa
Piure cartofi şi broccoli bebeluşi



 Se pun la fiert în apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 7 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe şi 2 linguri cu ulei de măsline. Broccoli se fierbe separat în apă până ce se înmoaie cotorul. Se scurg toate de apă, se îndepărtează cotoarele de la broccoli şi se pasează piureul de cartofi şi broccoli cu un blender. Se adaugă unt, sare şi smântână (sau iaurt de casă pentru bebeluşi) şi se amestecă bine. Pentru părinţi şi copii piureul cartofi şi broccoli se poate servi alături de friptură sau o salată de legume iar bebe îl va servi simplu.

 Piure cartofi si broccoli pentru bebelusi cu iaurt de casa
Piure cartofi şi broccoli
Poftă bună !

Pont bebe : Piureul cartofi şi broccoli pentru bebeluşi va avea un gust deosebit dacă se adaugă şi un bucheţel de conopidă fiartă.