17 februarie 2014

Orez salbătic prăjit

Orez salbătic prăjit

Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran

Ingrediente :

o punguţă cu orez basmati şi sălbatic
o ceapă medie
3 linguri cu ulei de măsline
4 caţei de usturoi
1 linguriţă de chimen
2 ouă
sare marină
piper
1-2 linguriţe de şofran

Preparare :


Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran
Orez salbătic prăjit
  Reţeta de orez sălbatic prăjit este simplă şi rapidă. Se pune la fiert orezul basmati şi sălbatic în apă cu sare şi se lasă 10 minute. Ceapa să căleşte puţin în tigaie wok în uleiul de măsline până capătă culoare aurie. Se adaugă apoi usturoiul tăiat feliuţe şi chimenul. Se lasă până se rumenesc şi se adaugă orezul scurs de apă. Până se rumeneşte orezul se bat ouăle la care se adaugă sare, piper şi şofran. Se ia din orez şi se pune în castronul cu ouă şi se amestecă bine apoi se toarnă la loc în tigaia wok. Se combină uniform totul în tigaie şi se lasă la "prăjit" până nu mai are deloc zeamă. Orezul sălbatic prăjit se lăsă la răcit şi se serveşte simplu sau ca şi garnitură la friptură sau salată.

Poftă bună !

Pont bebe : În procesul de preparare a reţetei de orez basmati şi sălbatic prăjit bobul nu trebuie lăsat la foc puternic, altfel devine ca pilaful.

14 februarie 2014

Mazăre şi varză de Bruxelles

Mazăre şi varză de Bruxelles

Reteta culinara : mancarica de mazare si varza de Bruxelles 

Ingrediente :

varză de Bruxelles (proaspătă sau congelată)
mazăre (proaspătă sau congelată)
sare
piper boabe
unt (de la ţărani)
sos de roşii
condimente : chimen, coriandru, cardamon şi tumernic

Preparare :

Reteta culinara : mancarica de mazare si varza de Bruxelles
Mazăre şi varză de Bruxelles
  Toate condimentele se macină într-o râşniţă. Într-o cratiţă se pune la topit puţin unt, se adaugă condimentele măcinate şi sosul de roşii. Se fierbe totul la flacăra mică până se îngroaşă. Apoi se adaugă varza de Bruxelles şi se pune capac. După ce s-a înmuiat se adaugă şi mazărea şi se lasă până este gata. Procesul de gătire pentru mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles este mai mare la legumele proaspete decât la cele congelate. Se condimentează mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Poftă bună !


Pont bebe : Cantitatea condimentelor pentru mâncărica de mazăre şi varză de Bruxelles depinde de preferinţe şi gust.

11 februarie 2014

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli şi conopidă cu smântână

Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi

Ingrediente :

2 bucăţi broccoli potrivite
o conopidă mică
1 borcan cu smântână 350 g
caşcaval
3 ouă
sare
un vârf cuţit de piper


Preparare :


Broccoli si conopida cu smantana la cuptor pentru bebelusi
Broccoli şi conopidă cu smântână bebe
  Pentru reţeta de broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor se spală şi se curăţa mai întâi legumele. Se pune apă într-o oală cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă cele legumele timp de 10 minute apoi se strecoară şi se lasă puţin la scurs. Se amestecă ouăle (ca pentru omletă) la care se adaugă : smântână, sare şi piper. Se ia o tavă rezistentă la cuptor şi se tapetează cu unt. Se aşează legumele peste care se toarnă sosul de smântână şi caşcavalul ras şi se dau la cuptorul încins.



Reteta de broccoli si conopida cu smantana bebe
Broccoli şi conopidă cu smântână bebeluşi

Broccoli şi conopidă cu smântână se lasă la foc moderat până când se rumeneşte deasupra, circa 30 de minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Broccoli şi conopidă cu smântână la cuptor pentru bebeluşi se serveşte ca atare sau ca o garnitură la friptură.

06 februarie 2014

Prajitură cu frişcă

Prajitură cu frişcă

Desert de casa : prajitura simpla si rapida cu frisca

Ingrediente :

5 ouă
150 gr. de zahăr
3 linguri cu cacao
1 sticluţă cu esenţă de rom
2 linguri cu ulei
2 linguri cu lapte dulce
1 pliculeţ praf de copt
150 gr. de faină
1 varf de cuţit cu sare
frişcă

Preparare :

Desert de casa : prajitura simpla si rapida cu frisca
Prajitură cu frişcă
  Se mixează gălbenuşurile cu zahărul. Separat se bat spumă albuşurile. Se îmbină gălbenuşurile cu albuşurile, apoi se adaugă celelalte ingrediente : cacao, esenţă de rom, ulei, lapte, praf de copt, faină şi sare. Se aşează compoziţia pentru prăjitura cu frişcă într-o tavă medie şi se ţine în cuptorul încins circa 30 de minute. Blatul de prăjitură cu frişcă se lasă la răcit. Se ornează cu frişcă.

Poftă bună !

Pont bebe : Prăjitura cu frişcă se poate orna şi cu glazură de ciocolată.

05 februarie 2014

Pui cu ciuperci şi smântână

Pui cu ciuperci şi smântână


Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana

Ingrediente :

1 piept de pui dezosat
300 grame smântână
ciuperci proaspete
o ceapă medie
ulei
cimbru
1 legătură de pătrunjel verde
sare
piper
opţional: usturoi

Preparare :

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci şi smântână bebe
  Pieptul de pui se taie în pătratele peste care presarăţi : sare, cimbru şi puţin piper măcinat. Se încinge uleiul în tigaie şi se lasă până ce au prins o culoare aurie. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie feliuţe, iar cotoarele în pătratele. Se pune apă la fiert cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă şi ciupercile. Într-o tigaie wok se pune ulei, se încinge bine şi apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Când ceapa devine sticloasă se presară sare şi piper.

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci,usturoi şi smântână

Se adaugă ciupercile scurse de apă, bucăţele de pui prăjit şi smântână (opţional: usturoi pisat). Amestecăm continuu să nu se prindă. Se lasă pieptul de pui cu ciuperci şi smântână în tigaia wok până ce sosul capătă consistenţă. Se stinge focul la pieptul de pui cu ciuperci şi smântână şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună !

Pont bebe : Pieptul de pui cu ciuperci şi smântână se serveşte alături de salată din roşii cherry cu pătrunjel verde şi ulei de măsline.