28 noiembrie 2014

Sirop de catina

Sirop de catina

Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii

Ingrediente :

catina proaspata
miere (cat mai naturala, de la tarani din piata)
(proportie catina si miere de 1:1)

Preparare :


Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii
Sirop de catina
  Pentru a prepara siropul de catina cu miere se spala fructele de catina de cateva ori in apa rece. Se scurg bine de apa si se pun fie intr-o masina de tocat care are si functia de storcator de rosii, fie direct cu storcatorul de rosii. Se folosesc numai vase si unstensile emailate, din plastic sau metal. Dupa ce s-a extras tot sucul se trece daca este nevoie si printr-o sita pentru a curata de seminte si coji.
 Extractul astfel obtinut se amesteca cu miere in proportie de 1:1 (daca aveti 2 kg de catina, se pun 2 kg de miere). Siropul de catina cu miere se pune in borcane curate si urcate si se inchid cu capac ermetic. Se pastreaza la frigider timp de 3 luni. Se administreaza o lingurita de sirop de catina dimineata, dupa ce s-a agitat borcanul, pe stomacul gol inainte de micul dejun simplu sau diluat cu putina apa.
Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii
Sirop de catina
  Fructele de catina si mierea sunt introduse in alimentatia bebelusului dupa varsta de 1 an respectand regula celor 4 zile. Catina se gaseste in piete in lunile : septembrie, octombrie si noiembrie, inainte de inceperea sezonului rece.

 Poftă bună !

Pont bebe : Eu l-am pacalit putin caci nu vroia deloc sa-l ia. Am pus siropul de catina si miere intr-o sticluta de suc Tedi si i-am zis ca trebuie sa ia in fiecare dimineata o lingurita de "suc". La mine a mers. Incercati si voi. :-)

23 noiembrie 2014

Orez cu lapte si cacao

Orez cu lapte si cacao

Desert delicios si apetisant : orez cu lapte si cacao

Ingrediente :

2 l lapte dulce
250 g orez
5 linguri de cacao
5 linguri de zahar
1 lingurita de scortisoara
1 pliculet de zahar vanilat

Preparare :

Desert delicios si apetisant : orez cu lapte si cacao
Orez cu lapte si cacao
  Se pune laptele la fiert. Se spala orezul in cateva ape. Inainte de primul clocot se adauga orezul si 4 linguri cu zahar, se amesteca si se lasa la foc mic amestecand din cand in cand. Intr-o canuta se pune restul de zahar (o lingura), zaharul vanilat, scortisoara si cacaua si putin din laptele cald. Se amesteca totul pana la omogenizare. Dupa 20 de minute de fierbere, timp in care se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca, se adauga canuta cu cacao si se amesteca iarasi. Se mai lasa pe foc orezul cu lapte si cacao inca 5 minute. Daca se prefera desertul de orez cu lapte si cacao mai zemos dupa 30 de minute se mai adauga lapte.

Poftă bună !

Pont bebe : Orezul cu lapte si cacao este un desert special si parfumat, greu de refuzat atat de cei mici cat si de cei mari.

22 noiembrie 2014

Smoothie cu rodie si banane

Smoothie cu rodie si banane

O reteta plina de vitamina C : Smoothie cu rodie si banane

Ingrediente :

o rodie
2 banane coapte
250 ml lapte rece
1 lingurita cu miere

Preparare : 

O reteta plina de vitamina C : Smoothie cu rodie si banane
Smoothie cu rodie si banane
  Reteta de smoothie cu rodie si banane este pe atat pe simpla cat si sanatoasa. Se pun intr-un blender bananele decojite taiate in doua, boabele de la rodie, mierea si laptele. Se mixeaza smoothie-ul cu rodie si banane pana la omogenizare. Inainte de a fi consumat se trece printr-o sita pentru a scapa de restul de samburi de rodie.

Poftă bună !

Pont bebe : Smoothie cu rodie si banane ajuta la scaderea colesterolului si imbunatateste circulatia sangelui.

21 noiembrie 2014

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Mancare iahnie de fasole uscata boabe de la mama mea

Ingrediente :

1 kg. fasole
2 cepe mari
3 foi de dafin
bulion
o lingurita boia de ardei dulce
sare
cateva boabe de piper negru
un varf de cutit cu zahar

Preparare :

Mancare iahnie de fasole uscata boabe de la mama mea
Iahnie de fasole
  Fasolea se clateste bine in apa rece iar apoi se pune intr-o oala cu apa si se lasa pana a doua zi. Cat timp va sta la inmuiat i se va schimba apa de 2 ori clatind din nou fasolea. A doua zi se clateste iarasi in cateva ape si se pune intr-o oala mare cu apa la fiert. Timpul de fierbere depinde de soiul de fasole. De obicei intre 3 si 4 ore. Se curata si se taie in doua ceapa si se adauga in oala in acelasi timp cu fasolea. Cand fasolea este foarte bine fiarta, se rupe bobul cu mana, se scoate ceapa si se adauga foile de dafin, boia de ardei dulce, bulionul, zaharul, piperul si sarea. Iahnia de fasole se mai lasa la fiert putin. Trebuie sa mai ramana zeama deasupra in iahnia de fasole de circa doua degete.

Poftă bună !

Pont bebe : Mancarea de iahnie de fasole boabe se serveste alaturi de salata de muraturi sau varza acra.

20 noiembrie 2014

Supa de pui

Supa de pui

Supa de pui pentru bebelusi si copii raciti

Ingrediente :

2 copanele de pui
o ceapa mare
o telina medie
o radacina de patrunjel
un pastarnac
3 morcovi
1 ardei gras
sare
o legatura de leustean

Preparare :

Supa de pui pentru bebelusi si copii
Supa de pui
  Se pun copanelele de pui in apa rece la foc mediu si se spumuiesc. Cand nu se mai formeaza spuma deasupra se pun legumele spalate, curatate si intregi. Dupa ce s-au fiert, se arunca ceapa si se paseaza restul legumelor foarte bine cu un mixer vertical. Se adauga sare dupa gust si se mai lasa supa de pui doua minute. Se opreste focul, se adauga leusteanul tocat foarte marunt si se pune capac. Dupa 5 minute se scot copanele, se lasa la racit, se scoate carnea de pe ele si se adauga maruntita la loc in supa de pui.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa de pui este perfecta pentru bebelusii sau copii raciti sau pentru cei ai caror dintisori intarzie sa apara.