04 decembrie 2014

Maioneza

Maioneza

Reteta simpla de maioneza de casa cu ou crud si mustar

Ingrediente : 

un galbenus de ou
1 lingurita de mustar dulce
ulei

Preparare :

Reteta simpla de maioneza de casa cu ou crud si mustar
Maioneza
 Una dintre cele mai simple si rapide retete de maioneza facuta in casa. Se pune un galbenus de ou intr-un bol mic dar ceva mai inalt si o lingurita de mustar dulce. Se mixeaza putin la prima viteza pana ce se omogenizeaza. Uleiul sa fie la indemana. Se va turna gradat pentru obtinerea unei consistente cremoase si numai dupa ce cantitatea anterioara a fost perfect incorporata. Se foloseste atata ulei cata maioneza dorim.

Poftă bună !

Pont bebe : Maioneza taiata se poate corecta prin adaugarea a putina zeama de lamaie. Daca doriti o maioneza mai consistenta se folosesc mai multe galbenusuri de oua. Maioneza se poate prepara si cu zeama de lamaie.

03 decembrie 2014

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet

Ingrediente :

1 ridiche neagra
1 sfecla rosie
1 lingura de ulei
1 lingurita de miere
hrean in otet
sare

Preparare :

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet
Salata de sfecla rosie si ridiche neagra
  Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet este gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit.
  Sfecla rosie se coace in cuptor timp de o ora, se lasa la racit, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Intre timp ridichea neagra se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune sare, se amesteca si se lasa sa stea o ora. Dupa o ora se stoarce bine de zeama si se amesteca cu sfecla rosie. Se adauga restul ingredientelor in salata de sfecla rosie si ridiche neagra : ulei, miere, sare si hrean in otet dupa gust.

Poftă bună !

Pont bebe : Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet se serveste simpla sau alaturi de friptura.

02 decembrie 2014

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana de la mama mea

Ingrediente :

carne macra de pui, curcan, porc sau vita (sau combinatie intre doua variante)
2 cepe
2 radacini de patrunjel
2 legaturi de pastarnac
o telina
3 morcovi
3 oua
o ceascuta mica cu orez
3 cartofi
sare marina
sare de lamaie
bulion
o legatura de leustean
o legatura de patrunjel verde
smantana

Preparare :

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana de la mama mea
Ciorba de perisoare
  Se pune apa la fiert cu ceapa, pastarnacul, radacina de patrunjel si telina intregi si morcovii taiati rondele. Orezul se spala in cateva ape si se pune la fiert separat. Cartofii se spala, se curata, se taie in cubulete si se lasa intr-un castron cu apa rece. Intre timp se fac perisoarele. Carnea se da prin masina de tocat si se framanta cu sare, un ou si orezul fiert si racit putin. Se framanta carnea foarte bine, pana se leaga. Se formeaza perisoarele, nici prea mari si nici prea mici cu mana mereu umezita in apa. Se aseaza pe un platou sau o farfurie mare. Cand s-au fiert legumele se scot toate mai putin morcovii iar apoi se adauga cartofii si perisoarele. Se lasa ciorba de perisoare la foc mic pana ce sunt fierte toate. Restul de doua oua se bat cu furculita intr-un castron iar verdeata se spala, se curata doar frunzele (fara codite) si se toaca marunt. Dupa ce au fiert toate se adauga in ciorba de perisoare sare, putina sare de lamaie si bulion si se mai lasa doua minute amestecand din cand in cand. Se opreste focul si se adauga ouale si verdeata. Se pune capacul.

Poftă bună !

Pont bebe : Ciorba de perisoare se serveste cu smantana. Ciorba de perisoare este destul de versatila la modul ca se poate prepara in mai multe feluri : legumele se pot taia si lasa in ciorba, in loc de cartofi se poate pune fidea, perisoarele se pot face din multe variante de carne, se poate renunta la leustean, in loc de sare de lamaie se poate acri cu bors sau zeama de varza, etc. Fiecare decide dupa gust. Aceasta reteta de ciorba de perisoare este mai light pentru stomacelul copilului.

30 noiembrie 2014

Carne cu hrean

Carne cu hrean

Mancarica din carne de vita cu sos de hrean in otet

Ingrediente  :

carne vita
cartofi
hrean in otet
sare
ulei

Preparare :

Mancarica din carne de vita cu sos de hrean in otet
Carne cu hrean
  Se perpeleste carnea in tigaie pana devine albicioasa si iese toata zeama. Se pune carnea intr-o oala cu putin ulei si apa si se fierbe pana ce se rupe cu mana. Cand e gata, se adauga cartofii taiati felii si se fierb impreuna. Cand mancarica de carne cu hrean este gata se adauga sare, se mai lasa 1 minut si se pune capacul. Trebuie sa mai ramana zeama deasupra de 3 degete. Se serveste cu hrean in otet.
  Mancarica de carne cu hrean se poate prepara din carne de vita, porc sau pui.

Reteta de hrean in otet o gasesti aici : http://reteteculinare-bebeparinti.blogspot.ro/2014/11/hrean-in-otet.html

Poftă bună !

Pont bebe : Hreanul din mancarica de carne cu hrean este un puternic antibiotic cu proprietati antibacteriene si bronhidilatatoare ce stimuleaza sistemul imunitar al copilului.

29 noiembrie 2014

Hrean in otet

Hrean in otet

Reteta de hrean la borcan in otet pentru iarna

Ingrediente :

8 legaturi de hrean
1 lingurita de sare
3 linguri de otet (sau dupa gust)
apa (cat sa acopere)
o lingurita de zahar
un borcan de 800 gr.

Preparare :

Reteta de hrean la borcan in otet pentru iarna
Hrean in otet
  Se spala si se curata hreanul si se da pe razatoarea cea mica, deci cat mai fin, apoi se pune intr-un borcan. Separat intr-o cescuta se amesteca sarea cu otetul, zaharul si apa pana se dizolva. Se gusta sosul astfel rezultat si daca mai este nevoie se completeaza cu ingrediente. Se toarna compozitia in borcan. Daca hreanul in otet nu este complet acoperit, se mai adauga apa si se amesteca bine. Se pune capacul. Hreanul in otet se pastreaza la frigider.

Poftă bună !

Pont bebe : Hreanul in otet se foloseste pentru mancarea de carne cu hrean,diverse fripturi, salata de sfecla, peste sau ciorbite in special la ciorba de burta.