19 decembrie 2014

Madlene (madeleine) cu lamaie

Madlene (madeleine) cu lamaie

Madlene (madeleine) cu lamaie in forma de briose (cupcakes)

Ingrediente :

2 oua
100 g zahar tos
1 plic de zahar vanilat
100 g faina
1 pliculet praf de copt
100 g margarina de gatit topita
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la o lamaie

Preparare :


Madlene (madeleine) cu lamaie in forma de briose (cupcakes)
Madlene (madeleine) cu lamaie
  Ouale se bat cu zaharul si zaharul vanilat timp de 5 minute la viteza maxima. Se adauga apoi faina, praful de copt, margarina topita, coaja rasa (lamaia sa fie spalata) si zeama de lamaie. Se mixeaza iar 2-3 minute. Compozitia de madlene (madeleine) cu lamaie se tine la frigider timp de o ora. Se toarna compozitia de madlene (madeleine) cu lamaie in forme de briose (sau de madlene) unse cu putin ulei sau unt si pudrate cu faina. Se da aluatul la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute. Atentie se ard repede ! Se scot din forme si se lasa la racit. Se servesc simple sau pudrate cu zahar.

Poftă bună !

Pont bebe : Prajiturica madlene (madeleine) cu lamaie este savuroasa atat pentru copii cat si pentru parinti.

16 decembrie 2014

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc

Reteta de ciorba cu carne de porc, broccoli si conopida

Ingrediente :

carne macra de porc
2 morcovi
jumatate de broccoli
jumatate de conopida
o ceapa
5 cartofi
sare
sare de lamaie

Preparare :

Reteta de ciorba cu carne de porc, broccoli si conopida
Ciorba cu carne de porc
 Se pune carnea de porc taiata in bucatele intr-o oala cu apa rece la foc mediu si se spumuieste. Cand nu mai face spuma, se adauga legumele spalate, curatate si taiate in bucatele potrivite iar ceapa se pune intreaga. Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit. Cand sunt fierte legumele din ciorba cu carne de porc, se adauga si cartofii taiati cubulete. Dupa ce au fiert si acestia, se arunca ceapa, se sareaza, se adauga putina sare de lamaie, se mai lasa doua minute ciorba cu carne de porc si se opreste focul.

Poftă bună !

Pont bebe : Ciorba cu carne de porc se serveste simpla sau cu smantana.

15 decembrie 2014

Mancare de carne

Mancare de carne

Reteta de la mama mea : Mancarica gustoasa de carne cu ceapa

Ingrediente :

carne vita/pui/porc
multa ceapa (6 cepe mari)
sare
piper
bulion
ulei

Preparare :


Reteta de la mama mea : Mancarica gustoasa de carne cu ceapa
Mancare de carne
Mancarea de carne este simplu de preparat. Se caleste putin carnea taiata bucatele in ulei, apoi se adauga ceapa taiata, si se lasa cateva minute. Se pune putina apa si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa din cand in cand daca este nevoie. La sfarsit se adauga in mancarea de carne : sare, putin piper macinat si 2 linguri cu bulion. Se mai lasa putina zeama deasupra.

Poftă bună !

Pont bebe : Mancarea de carne se serveste ca atare cu salata sau muraturi dar se poate servi si alaturi de un orez simplu sau cartofi.

10 decembrie 2014

Supa cu ciocanele de pui

Supa cu ciocanele de pui

Reteta simpla pentru bebelusi : Supa cu ciocanele de pui 

Ingrediente :

4 ciocanele de pui
o ceapa mare
4 morcovi
o telina
o radacina de patrunjel
un pastarnac
4 cartofi
sare

Preparare :

Reteta simpla pentru bebelusi : Supa cu ciocanele de pui
Supa cu ciocanele de pui
 Ciocanelele de pui se pun intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma deasupra apei se pun legumele spalate si curatate. Ceapa, telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se adauga intregi iar morcovii taiati rondele. Cand sunt fierte toate legumele din supa cu ciocanele de pui se adauga cartofii cubulete. Dupa ce a fiert tot zarzavatul se scot legumele, mai putin morcovii, se sareaza supa cu ciocanele de pui dupa gust, se mai lasa un minut si se opreste focul. Se scot ciocanelele de pui, se lasa putin la racit, se scoate carnea de pe ele si se adauga la loc in supa.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cu ciocanele de pui este simpla si usoara si se serveste bebelusilor incepand cu varsta de 8 luni.

08 decembrie 2014

Budinca de conopida

Budinca de conopida 

Reteta pentru bebelusi : budinca de conopida cu cascaval

Ingrediente : 

o conopida
2 oua
o cana cu lapte dulce
3 linguri cu faina
200 g smantana
sare
ulei
pesmet
cascaval sau parmezan
branza

Preparare : 


Reteta pentru bebelusi : budinca de conopida cu cascaval
Budinca de conopida
 Se spala conopida, se desface in buchetele, se pune in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 10 minute. Intre timp se amesteca intr-un castron cele doua oua cu laptele, faina, smantana si sarea. Se amesteca sosul foarte bine ca sa nu ramana cocoloase. Nu se foloseste mixerul ci doar furculita. Se unge cu putin ulei sau unt un vas termorezistent, se presara pesmet si se aseaza frumos buchetelele de conopida. Se acopera totul cu sosul mai sus pregatit si se lasa la cuptor 10 minute la foc mic. Se scoate budinca de conopida si se presara deasupra cascavalul (parmezanul) si branza rase. Se da iar vasul cu budinca de conopida la cuptor pentru 30-40 de minute pana ce s-au topit si iar deasupra s-a format o crusta aurie.

Poftă bună !


Pont bebe : Budinca de conopida cu cascaval sau branza la cuptor se serveste bebelusilor ce au implinit 1 an.