09 martie 2014

Papricaş de pui cu găluşte

Papricaş de pui cu găluşte


Reteta culinara delicioasa de papricas de pui cu galuste

Ingrediente :

un piept de pui
2 cepe mari
2 ouă
faină
ulei
bulion
boia de ardei dulce
sare

Preparare :


Reteta culinara delicioasa de papricas de pui cu galuste
Papricaş de pui cu găluşte 
  Carnea se taie în bucăţele mici şi se căleşte în ulei până se rumeneşte puţin. Se toacă ceapa şi se pune peste carne, apoi se adaugă puţină apă şi se lasă până fierb toate. Deasupra trebuie să rămână măcar 3 degete de apă. Când clocoteşte se adaugă găluştile care se prepară astfel : ouăle întregi se amestecă cu o lingură de apă, apoi se adăugă faina şi puţin ulei şi se bat bine ca să iasă un aluat gros ca o smântână (dacă este prea tare se mai adaugă puţină apă).

Reteta culinara delicioasa de papricas de pui cu galuste
Papricaş de pui cu găluşti 
  Se ia din aluat cu o linguriţă cu coada lungă inmuiată în zeamă, se pun în cratiţă, se acoperă cu capacul şi se lasă până ce se umflă, 8-10 minute la foc mic. Dacă mai este nevoie se mai pune peste papricaşul de pui cu găluşte puţina apă. Se adaugă peste papricaşul de pui cu găluşte bulion, boia de ardei dulce şi sare după gust.

Poftă bună !

Pont bebe : Papricaşul de pui cu găluşte se serveşte simplu sau cu o lingură de smântână.

06 martie 2014

Piure cu legume, orez şi curcan

Piure cu legume, orez şi curcan


Papa bun pentru bebelusi : piure cu legume, orez si curcan

Ingrediente :

carne de curcan
3 bucăţi varză de Bruxelles
un bucheţel de conopida
un morcov
un cartof
o bucată de păstârnac
o ceapă mică
o cană de orez
şofran
sare marină

Preparare :

Papa bun pentru bebelusi : piure cu legume, orez si curcan
Piure cu legume, orez şi curcan bebelusi
  Reţeta de piure cu legume, orez şi curcan se prepara simplu, rapid şi economic. Se pune pieptul de curcan la fiert, se curăţă spuma până este limpede apa şi se adaugă legumele curăţate : conopida, morcovul, cartoful, păstârnacul, ceapa şi varza de Bruxelles. Orezul se fierbe separat. Când s-au fiert toate legumele se adaugă câteva firicele de şofran şi sare marină. Se mai lasă puţin şi se opreşte focul. Se arunca ceapa iar orezul se scurge bine de apă. Se amestecă cărniţa, legumele şi orezul fiert cu puţină apă de la legume. Se adaugă totul în blender şi se mixează piureul cu legume, orez şi curcan.

Poftă bună !

Pont bebe : Un piure hrănitor cu legume, orez şi curcan pentru bebeluşi identic cu cel din borcănaşele cumpărate de la magazine dar sănătos şi delicios.

05 martie 2014

Negresă cupcakes

Negresă cupcakes

Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid

Ingrediente :

2 ouă
1 cană de zahăr
50 g unt topit
3 linguri de ulei
1 cană cu lapte cald
3 căni de făină
1 pliculeţ praf de copt
4 linguriţe de cacao
1 fiolă esenţă de rom
ciocolată rasă
glazură : ciocolată topită

Preparare :


Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid
Negresă cupcakes bebe

  Se mixează ouăle cu zahărul iar apoi se adaugă untul topit, uleiul şi se mixează iarăşi. Completăm compoziţia de negresa cupcakes : lapte călduţ, faină, praf de copt, cacao, esenţă de rom şi ciocolată rasă. Se toarnă aluatul în forme şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se toarna glazura. Glazura pentru negresă cupcakes poate fi ciocolată topită sau budincă la plic.

Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid
Desert negresă cupcakes 
Poftă bună !



Pont bebe : O alternativă sănătoasă pentru zahărul din negresa cupcakes este siropul de arţar considerat un îndulcitor natural benefic bebeluşilor.

04 martie 2014

Piure de cartofi şi păstârnac

Piure de cartofi şi păstârnac

Piure de cartofi si pastarnac pentru bebelusi de la 7 luni

Ingrediente :

2 rădăcini de păstărnac mari
3 cartofi
1 linguriţă ulei de măsline sau un cubuleţ de unt
sare marină

Preparare :

Piure de cartofi si pastarnac pentru bebelusi de la 7 luni
Piure de cartofi şi păstârnac bebe
  Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se topeşte untul sau se pune linguriţa de ulei de măsline într-o crăticioara. Se adaugă legumele şi se lasă pe foc maxim 5 minute. Se acoperă cu apă, se pune un pic de sare şi se fierb până s-au înmuiat. Piureul de cartofi şi păstărnac se da prin blender şi se serveşte. Piureul de cartofi şi păstărnac este o reţetă delicioasă şi săţioasă pentru bebeluşi începând cu vârsta de 7 luni.

Poftă bună !

Pont bebe : Piureul de cartofi şi păstărnac este excelent pentru bebeluşii obosiţi care suferă de constipaţie.

03 martie 2014

Salată de ciuperci

Salată de ciuperci

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi

Ingrediente :

1 kg ciuperci proaspete
3 linguri cu maioneză
5 căţei usturoi
smântână
sare marină
1 legătură de pătrunjel verde

Preparare :

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi
Salată de ciuperci aperitiv
   Aperitivul cu salată de ciuperci se prepară astfel : mai întâi ciupercile se spală, se curăţă şi se taie felii, apoi se pun la fiert 20-25 de minute în apă cu puţină sare. Se strecoară şi se lasă la răcit. Între timp se amestecă maioneza, smântâna, sarea, pătrunjel tocat fin şi usturoiul pisat. După ce s-au răcit ce amestecă toate ingredientele cu ciupercile. Salata de ciuperci se lasă la răcit în frigider înainte de servire.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta de maioneză din salata de ciuperci este simplă : se amestecă un gălbenuş de ou crud cu o linguriţă de muştar dulce, apoi se toarnă încetul cu încetul uleiul şi în acest timp se mixează până la cantitatea dorită.