Papricaş de pui cu găluşte
Reteta culinara delicioasa de papricas de pui cu galuste
Ingrediente :
un piept de pui
2 cepe mari
2 ouă
faină
ulei
bulion
boia de ardei dulce
sare
Preparare :
|
Papricaş de pui cu găluşte |
Carnea se taie în bucăţele mici şi se căleşte în ulei până se rumeneşte puţin. Se toacă ceapa şi se pune peste carne, apoi se adaugă puţină apă şi se lasă până fierb toate. Deasupra trebuie să rămână măcar 3 degete de apă. Când clocoteşte se adaugă
găluştile care se prepară astfel : ouăle întregi se amestecă cu o lingură de apă, apoi se adăugă faina şi puţin ulei şi se bat bine ca să iasă un aluat gros ca o smântână (dacă este prea tare se mai adaugă puţină apă).
|
Papricaş de pui cu găluşti |
Se ia din aluat cu o linguriţă cu coada lungă inmuiată în zeamă, se pun în cratiţă, se acoperă cu capacul şi se lasă până ce se umflă, 8-10 minute la foc mic. Dacă mai este nevoie se mai pune peste
papricaşul de pui cu găluşte puţina apă. Se adaugă peste
papricaşul de pui cu găluşte bulion, boia de ardei dulce şi sare după gust.
Poftă bună !
Pont bebe :
Papricaşul de pui cu găluşte se serveşte simplu sau cu o lingură de smântână.