08 mai 2014

Urzici

Urzici


Mancarica de urzici pentru bebelusi, copii si parinti

Ingrediente :

urzici
faină albă
mujdei de usturoi
ulei
sare

Preparare :

Mancarica de urzici pentru bebelusi, copii si parinti
Urzici bebe
  Urzicile proaspete se spală foarte bine frunză cu frunză în multă apă rece. Se opăresc timp de 5 minute la foc potrivit până se înmoaie, se pun într-o strecurătoare peste o oală şi se scurg de apă apăsându-se ușor. Se freacă cu o lingură într-un castron până se fac ca o pastă adăugându-se încetul cu încetul ca să nu se facă cocoloaşe câte un praf de făină albă și din zeama rămasă de la urzici. Va rezulta astfel o cantitate zemoasă. Separat se prepară un mujdei de usturoi. Într-o cratiță se încălzește puțin ulei, se toarnă urzicile, sare şi zeamă de la mujdeiul de usturoi după gust. Se lasă pe foc câteva minute și apoi se pune capacul. Se servesc simple ca atare sau alături de o bucățică de carne sau un ou moale.

Poftă bună !

Pont bebe : Înainte de a adăuga zeama de la urzicile pentru bebeluși rămasă după ce s-a scurs trebuie lăsată 2 minute să se limpezească.

07 mai 2014

Salău pane

Salău pane

Reteta simpla de salau pane pentru bebelusi si copii

Ingrediente :

file de şalău
sare grunjoasa
salvie
ghimbir praf
mentă uscară
2-3 ouă
5-6 linguri de faină albă
ulei
lămâie

Preparare  :

Reteta simpla de salau pane pentru bebelusi si copii
Salău pane bebe
  Fileurile de şalău (nici subţiri, nici groase) se curăţă de resturile de oase sau piele. Se presară pe ambele părţi : un praf de sare grunjoasă proaspăt măcinată, salvie sfărâmată, un praf de ghimbir şi puţină mentă uscată sfărâmată. Se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de preparare. Se ia o tigaie adâncă, se pune ulei şi se încinge bine. Cantitatea de ulei să fie de grosimea fileului de şalău. Se bat 2-3 ouă cu 5-6 linguri de faină albă până ce se obţine o cocă de o consistenţă mai cleioasă, cum este mierea. Se dau bucăţile de peşte prin coca astfel rezultată şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se lasă circa 2 minute pe fiecare parte iar apoi se scot bucăţile de salău pane din tigaie şi se zvântă pe un platou cu hârtie absorbantă. Nu se mai pune nimic deasupra astfel crusta va rămâne puţin crocantă. Salăul pane se serveşte cu zeamă de lămâie, simplu sau cu garnitură de cartofi natur.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta de salău pane poate fi servită cu succes şi bebeluşilor după îndepărtarea crustei astfel încât vor papa doar ceea ce este în interior şi nu a fost atins de ulei.

30 aprilie 2014

Tortilla cu carne tocată

Tortilla cu carne tocată

Reteta de tortilla cu carne tocata de vita sau pui si cascaval

Ingrediente :

1 ceapă mare
3 căței de usturoi
ulei de rapiță
300 gr. carne de vită sau de pui tocată
Sare
Piper
1 legătura pătrunjel verde
cașcaval sau brânză
un pachet de tortilla de mărime medie

Preparare :


Reteta de tortilla cu carne tocata de vita sau pui si cascaval
Tortilla cu carne tocată

  Pașii pentru tortilla cu carne tocată sunt următorii : se toacă mărunt ceapa şi usturoiul, se călesc în uleiul de rapiţă iar când ceapa devine transparentă se adaugă carnea, un praf de sare şi unul de piper. Se călesc toate până se pătrund şi nu mai este zeamă. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se opreşte focul. Se rade caşcavalul sau brânza pe deasupra şi se amestecă bine. Se despachetează foile de tortilla, se aşează din compoziţie în interior, se împachetează ca pe o clătită, se pun una lângă alta ca să nu se desfacă şi se bagă câteva minute la cuptor. Astfel cașcavalul sau brânza se vor topi în interior. Tortilla cu carne tocată se servește caldă.

Poftă bună !

Pont bebe : Tortilla cu carne tocată se servește cu frunze de salată, roșii tăiate cubuleţe sau ardei gras.

29 aprilie 2014

File de somon cu dovlecel

File de somon cu dovlecel

Reteta de peste : file de somon cu dovlecel pentru bebelusi

Ingrediente :

2-3 fileuri de somon mai groase
dovlecei
1 lingură ulei de măsline
zeama de la jumătate de lămâie
cimbrişor
ghimbir
salvie
sare
piper
+ Friteuza Tefal Actifry

Preparare :

Reteta de peste : file de somon cu dovlecel pentru bebelusi
File de somon cu dovlecel bebe
  Pentru reţeta de file de somon cu dovlecel se aleg 2-3 fileuri de somon ceva mai groase, se curăţă bine de resturi de oase sau piele. Se presară un praf de sare şi un vârf de cuţit de piper pe ambele părţi şi se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de preparare. Între timp dovleceii se spală, se taie la capete şi se porţionează în fâşii. Se presăra peste dovlecei : un praf de sare, salvie sfărâmată, ghimbir măcinat, cimbrişor sfărâmat şi o lingură de ulei de măsline. Se lasă timp de 5 minute într-un castron să se pătrundă. Se pun dovleceii în tava de jos a friteuzei şi se setează programul 2in1 cu 40/20 minute. După 20-25 de minute se verifică şi dacă mai sunt încă zemoşi se pun în tava de sus în care se aşează şi bucăţile de fileu de somon din frigider care se stropesc cu ulei de măsline şi zeama de la jumătate de lămâie. După 20 de minute se opreşte friteuza şi se aşează fileurile de somon cu dovlecel în farfurie.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta file de somon cu dovlecel este uşoară şi bogată în Omega 3 dar se poate oferi bebeluşului după ce a împlinit 12 luni.

28 aprilie 2014

Prăjitură cu prune şi nuci

Prăjitură cu prune şi nuci

Reteta dulce de prajitura cu gem de prune de casa si nuci

Ingrediente :

coca de plăcintă
gem de prune
100 gr. nuci măcinate
2 albuşuri
4 linguri de zahăr pudră

Preparare :

Reteta dulce de prajitura cu gem de prune de casa si nuci
Prăjitură cu prune şi nuci copii
  Se dezgheaţă coca de plăcintă la temperatura camerei. Se întinde într-o tavă şi se dă la cuptorul încins la putere medie timp de 20 de minute până devine fermă, dar nu este complet coaptă. Între timp se amestecă într-un castron jumătate de borcan gem de prune de casă cu cele 100 gr. de nuci măcinate mai mari. Se adaugă compoziţia rezultată peste blat şi se întinde uniform. Se bat cele 2 albuşuri spumă şi apoi se încorporează 4 linguri de zahăr pudră. Se aşează spuma de bezea peste compoziţia de gem. Se bagă prăjitura cu gem de prune şi nuci în cuptor la foc foarte mic şi cu uşa întredeschisă până ce se va întări bezeaua. Se verifică să nu mai fie elastică bezeaua şi se scoate prăjitura cu gem de prune şi nuci. Se lasă la răcit şi se taie.

Poftă bună !

Pont bebe : Înainte de a scoate tava cu prăjitură cu gem de prune şi nuci din cuptor, se testează blatul cu o scobitoare.