30 septembrie 2014

Drob pentru copii

Drob pentru copii

Reteta de drob de la mama din carne de curcan pentru copii 

Ingrediente :

piept de curcan tocat
ficatel de pui fiert si tocat
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
sare marina
faina
ulei
10 oua bio

Preparare :

Reteta de drob de la mama din carne de curcan pentru copii
Drob pentru copii
  Reteta de drob pentru copii este simpla si usor de preparat si poate fi consumat de intreaga familie.
Mai intai se fierb 3 oua tari iar separat intr-un castron se bat 5 oua crude. Se amesteca carnea de curcan, ficatelul de pui, ceapa verde si patrunjelul proaspat toate tocate marunt. Se adauga dupa gust sare marina si apoi se amesteca cu cele 5 oua crude. Se unge o tava de chec cu putin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate din compozitie. Se adauga frumos la mijloc ouale fierte tari si taiate pe din doua. Se toarna si restul compzitiei. Se mai bat 2 oua in castron care se pun deasupra drobului pentru copii. Se niveleaza totul si se baga la cuptor timp de 45 de minute la foc mediu.
Poftă bună !

Pont bebe : Drobul pentru copii se portioneaza rece.

02 iulie 2014

Supă de cartofi şi ou

Supă de cartofi şi ou

Reteta de la mama mea : supa de cartofi si ou pentru bebelusi

Ingrediente :

jumătate kg. cartofi
1 ceapă mare
3 morcovi
2 dovlecei
1 ţelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
5-6 ouă
fidea
sare
opţional: 1 lingura ulei de măsline extravirgin

Preparare :


Reteta de la mama mea : supa de cartofi si ou pentru bebelusi
Supă de cartofi şi ou bebe
  Într-o oală se pun curăţate şi întregi în apă rece : ceapa, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Se adaugă morcovii şi dovleceii in bucăţele. După ce s-a înmuiat zarzavatul, se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi fideaua şi se lasă la fiert. Într-un castron mare se bat cu furculiţa ouăle. Când supa de cartofi şi ou este gata, se adaugă sarea, se mai lasă puţin şi se opreşte focul. Se scot legumele : ţelină, păstărnac şi rădăcină de pătrunjel. Se lasă cam 15-20 de minute să se răcorească, apoi se ia cu o lingură sau un polonic din supă şi se pune în castronul cu ouă amestecându-se ca la maioneză. Se umple tot castronul având grijă să nu se taie, rezultând o zeamă mai groasă ca o smântână. Apoi se adaugă tot conţinutul în oala cu supă de cartofi şi ou.

Poftă bună !

Pont bebe : La această supă de cartofi şi ou se poate adăuga şi o lingură de ulei de măsline extravirgin când punem legumele la fiert; uleiul de măsline este o sursă bună de lipide.

27 iunie 2014

Fettuccine cu legume

Fettuccine cu legume


Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi

Ingrediente:

1 pachet de paste fettuccine
sare
2 linguri de ulei
1 lingură de faină
lapte
legume (mazăre, sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles - în orice combinaţie)
parmezan
ceapă verde
mentă proaspătă
suc de lămâie

Preparare:

Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi
Fettuccine cu legume vezi bebe
  Pastele fettuccine cu legume se pretează atât ca fel principal pentru masa de prânz cât şi pentru cină. Padtele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Legumele se pun la călit în ulei, se adaugă mentă, sare şi spre final laptele şi faina. Se lasă pe foc până sunt gata. Se mixează până devine o compoziţie omogenă şi se combină cu pastele. Când servim pastele fettuccine cu legume se poate adăuga pe deasupra puţin parmezan şi zeamă de lămâie pentru un gust mai apetisant.

Pont bebe : Reţeta de fettuccine cu legume pentru bebeluşi are un gust delicios şi un conţinut bogat în vitamine.

02 iunie 2014

Somon la cuptor

Somon la cuptor

Somon la cuptor cu sos de lamaie in folie de aluminiu

Ingrediente :

3 bucăţi de somon
sare grunjoasă
piper
salvie
mentă uscată
pătrunjel uscat
3 folii de aluminiu
ghimbir proaspăt
ulei de măsline
lămâie

Preparare :


Somon la cuptor cu sos de lamaie in folie de aluminiu
Somon la cuptor bebe
  Se aleg bucăţile de somon mai groase, se presară sare grunjoasa proaspăt măcinata şi un praf de sare precum şi salvie, mentă şi pătrunjel mărunţite. Se lasă la frigider minim 30 de minute înainte de preparare. Se pregătesc cele trei folii de aluminiu de dimensiune suficientă încât să îmbrace complet peştele. Se întind foile de aluminiu, se aşează pe fiecare câte 2 feliuţe de lămâie, o feliuţă de ghimbir proaspăt şi deasupra lor se pune somonul. Apoi se stropesc cu puţin ulei de măsline, se mai aşează deasupra încă două feliuţe de lămâie, se presară mentă şi pătrunjelul şi se împachetează folia cât mai etanş. Se aşează toate frumos într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins la o temperatură medie timp de 20-25 de minute. Când este gata somonul la cuptor se desface folia şi se mai lasă la o temperatură mică timp de 3-5 minute ca să prindă o culoare frumoasă. Somonul la cuptor se serveşte cu zeama de lămâie.

Poftă bună !

Pont bebe : Somonul la cuptor se oferă bebeluşilor după vârsta de 6 luni.

31 mai 2014

Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor

Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor

Musaca de dovlecei, vinete si piept de curcan la cuptor

Ingrediente :

2 dovlecei
2 vinete
piept de curcan
caşcaval
brânză
bulion
sare
3 ouă
ulei de măsline
pesmet

Preparare :

Musaca de dovlecei, vinete si piept de curcan la cuptor
Dovlecei cu vinete şi carne la cuptor
  O reţetă gustoasă şi simplă din dovlecei cu vinete şi carne la cuptor. Se taie în bucăţele mici vinetele şi dovleceii fără a le curăţa coaja. Se spală sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se pudrează cu sare. Se pun legumele într-o tavă în cuptor şi se lasă până se coc puţin. Între timp carnea de curcan se taie în bucăţele şi se fierbe în apă rece cu un praf de sare. Se unge cu puţin ulei o tavă sau un vas termorezistent şi se presară puţin pesmet. Apoi se aşează vinetele, dovleceii şi carnea de curcan amestecându-se uniform toate. Într-un castron se amestecă ouăle cu bulionul, caşcavalul şi brânza rase. Se toarnă compoziţia în tavă. Se lasă la foc mic musacaua de dovlecei cu vinete şi carne la cuptor până ce prinde o crustă aurie şi a scăzut de tot zeama.

Poftă bună !

Pont bebe : Musacaua de dovlecei cu vinete şi carne la cuptor se serveşte cu sos de iaurt sau pilaf de orez.