16 octombrie 2015

Supa de rosii cu galuste

Supa de rosii cu galuste

Reteta de la mama mea de supa de rosii cu galuste

Ingrediente :

2-3 kg. de rosii foarte coapte
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa mare
o legatura de patrunjel verde
2 oua
gris
un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu

Preparare :

Reteta de la mama mea de supa de rosii cu galuste
Supa de rosii cu galuste
  Se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga rosiile spalate. Se lasa circa 2 minute sa se opareasca iar apoi se scot la racit. Se decojesc si se paseaza foarte bine intr-o strecuratoare sau sita ca sa ramana numai sucul. Intr-o oala se pun legumele la fiert in jumatate de cantitate de apa. Dupa ce zarzavatul pentru supa de rosii cu galuste a fiert se scoate din oala.
  Intre timp se prepara galustile. Se iau cele 2 oua, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat galbenusurile iar apoi se adauga grisul încetul cu încetul. Se amesteca bine pana ce compozitia capata consistenta unei smântani mai groase. Se pune si un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu ca sa iasa pufoase si sa nu cada greu la stomac. Se lasa compozitia sa se "aseze" putin.Apoi se adauga in oala.
  Se amesteca sucul de rosii in supa din oala, se mai lasa la fiert cateva minute si se opreste focul. La final se adauga in supa de rosii cu galuste si patrunjelul verde tocat fin.

Poftă bună !

Pont bebe :  Supa de rosii cu galuste pentru bebelusi, copii si parinti se poate prepara si cu un 1 L de suc de rosii dar, atentie, in acest caz cantitatea de apa va fi si mai redusa.

25 august 2015

Pui cu rosii

Pui cu rosii

Reteta de la mama mea de pui cu rosii si usturoi

Ingrediente :

4 rosii mari
1 capatana de usturoi
copanele de pui
sare

Preparare : 


Reteta de pui cu rosii si usturoi pentru copii
Pui cu rosii
  Intr-o cratitcuta se pun rosiile decojite si taiate in bucatele ft mici, usturoiul curatat si lasat intreg, sare dupa gust, copanelele de pui si putina apa cat sa le acopere bine. Se pune craticuta la foc mic pe aragaz. Puiul cu rosii se lasa la fiert pana ce se topesc legumele si se formeaza un sos gros. Pe parcurs se mai adauga, daca este nevoie, putina apa in sosul de pui cu rosii.

Poftă bună !

Pont bebe : Reteta de pui cu rosii pentru copii ramane la fel de delicioasa si daca nu se adauga usturoi.

28 mai 2015

Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei

Tarta cu dovlecei aperitiv pentru adulti si copii

Ingrediente :

1 kg dovlecei
3 morcovi
250 g faina
150 g branza
200 g cascaval
8 oua
o legatura de ceapa verde
8 linguri ulei
un plic praf de copt

Preparare :

Tarta cu dovlecei, cascaval si branza
Tarta cu dovlecei
  Se spala si se curata la capete dovleceii; apoi se dau pe razatoare cu tot cu coaja. Se rad apoi pe rand : morcovii, branza si cascavalul. Ceapa verde se toaca marunt. Se pun toate ingredientele rase intr-un castron incapator. Intr-un alt castron se bat putin ouale. Se amesteca bine toate ingredientele rase cu ouale. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura totul si se adauga si uleiul. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia de tarta cu dovlecei si se niveleaza frumos. Se pune tarta cu dovlecei in cuptorul preincalzit timp de 40-45 de minute la foc mic. Dupa ce s-a racit se taie in patratele.

Poftă bună !

Pont bebe : Tarta cu dovlecei este usor de preparat si poate fi servita atat de adulti si cat de copii si bebelusi.

26 mai 2015

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide, nuca de cocos si cacao

Ingrediente :

un pachet de biscuiti populari
250 ml lapte dulce
2 linguri cu unt
3 linguri cu zahar
3 linguri cu cacao
1 sticluta cu esenta de rom
o punguta mica cu stafide aurii sau brune
nuca de cocos razuita
folie de plastic sau de aluminiu

Preparare :


reteta dulce de salam de biscuiti cu stafide pentru copii
Salam de biscuiti cu stafide
  Biscutii se rup cu mana in bucatele mici. Se incalzeste laptele intr-o craticuta, se adauga untul care se lasa pana ce se topeste, apoi se pune zaharul care se amesteca incetisor. Se adauga cele 3 linguri cu cacao, esenta de rom si stafidele. Se mai lasa 1 minut la foc mic amestecand incontinuu. Se opreste focul si se lasa circa 5 minute sa se racoreasca compozitia. Se toarna apoi siropul peste biscuitii rupti intr-un castron mare. Se amesteca toate foarte bine cu o lingura. Se lasa 10 minute sa se "odihneasca". Pe un blat incapator se intinde foarte bine folia de aluminiu sau de plastic. Se presara nuca de cocos razuita iar apoi se pune compozitia sub forma de "salam". Se modeleaza frumos cu mana, se presara iarasi nuca de cocos si se ruleaza cat mai strans totul in forma de "salam". Se ruleaza la capete ca sa nu iasa salamul de biscuiti cu stafide si i se va da o forma rotunda. Salamul de biscuiti cu stafide se lasa la racit in frigider pana a doua zi. A doua zi se scoate din frigider si se taie felii dupa ce a fost scos din folia de aluminiu sau de plastic.

Poftă bună !

Pont bebe :  Salam de biscuiti cu stafide pentru copii, cunoscut si ca desertul copilariei, poate fi preparat si cu rahat, nuca, banane …

30 ianuarie 2015

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Mancare de budinca de dovlecei pentru bebelusi si copii

Ingrediente : 

5 dovlecei
3 oua
cascaval
1 borcan cu smântână 350 g
sare
un vârf cuţit de piper
2 linguri de pesmet

Preparare :

Mancare de budinca de dovlecei pentru bebelusi si copii
Budinca de dovlecei
  Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie in felii potrivite. Se aseaza pe un servet absorbant unul langa celalat si se lasa 5 minute la scurs. Intr-un castron se amesteca ouale cu furculita ca pentru omleta, se adauga smantana, cascaval ras, sare si piper. Se unge un vas termorezistent cu putin ulei sau unt si se tapeteaza cu pesmet aranjandu-se frumos pe toate marginile. Se aseaza feliile de dovlecei. Pe deasupra se toarna compozitia pentru budinca de dovlecei. Budinca de dovlecei se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana ce se rumeneste pe deasupra.

Poftă bună !

Pont bebe : Budinca de dovlecei se poate prepara si cu dovlecei rasi care se scurg bine de zeama intr-o sita.