23 octombrie 2014

Papanasi

Papanasi


Reteta de papanasi prajiti sau fierti pentru bebelusi, copii si parinti

Ingrediente : 

500 gr. branza de vaci grasa
300 gr. faina alba
6 linguri zahar tos
1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
2 pliculete zahar vanilat
2 oua de tara
o esenta de lamaie sau coaja rasa de la o lamaie
smantana sau frisca lichida
dulceata sau gem
optional : zahar pudra

Preparare :

Reteta de papanasi prajiti sau fierti pentru bebelusi, copii si parinti
Papanasi
  Se amesteca branza cu ouale, bicarbonatul de sodiu, zaharul tos, zaharul vanilat si esenta de lamaie sau coaja rasa de la o lamaie. Se adauga faina putin cate putin amestecandu-se incontinuu pana devine o coca. Se presara putina faina pe un blat si se framanta bine. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Se lasa 20 de minute. Se ia o bucata potrivita din aluatul de papanasi cu mana trecuta prin faina deoarece compozitia este de consistenta moale. Se formeaza niste bilute potrivite, se aseaza pe un blat si cu podul palmei se apasa usor pentru a o presa. Cu ajutorul degetului mare sau cu un dop de pluta se face o gaura in mijloc. Se vor modela si cateva bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong pentru a fi puse deasupra. Se incinge uleiul bine intr-o cratita inalta (nu tigaie) si se prajesc toate. Se scot pe o hartie absorbanta. Cand s-au racit se aseaza cerculetul iar apoi se pune smantana dulce urmata de dulceata sau gem, se pune biluta mai mica si se repeta : smantana si dulceata sau gem.

Poftă bună !

Pont bebe : Papanasii pot fi serviti si simpli doar cu zahar pudra. Dulceata cea mai potrivita este cea de capsuni, afine sau visine. Papanasii pentru bebelusi si copii vor fi serviti fierti si nu prajiti.

01 octombrie 2014

Morcovi si mazare la cuptor

Morcovi si mazare la cuptor

Reteta de morcovi si mazare la cuptor

Ingrediente :

7 morcovi
400 g mazare congelata
2 oua bio
200 ml smantana
cascaval ras
unt
sare marina

Preparare :

Reteta de morcovi si mazare la cuptor
Morcovi si mazare la cuptor
  Se fierbe mazarea in apa cu sare timp de 10 minute. Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se bat ouale cu sare si se amesteca cu smantana si cascaval ras. Se amesteca legumele impreuna cu compozitia de cascaval si smantana. Se unge un vas termorezistent cu unt si se toarna compozitia. Morcovii si mazarea se baga la cuptor pana ce prinde o crusta frumoasa deasupra.

Poftă bună !

Pont bebe : Reteta de morcovi si mazare la cuptor se serveste simpla sau alaturi de friptura pe gratar.

30 septembrie 2014

Drob pentru copii

Drob pentru copii

Reteta de drob de la mama din carne de curcan pentru copii 

Ingrediente :

piept de curcan tocat
ficatel de pui fiert si tocat
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
sare marina
faina
ulei
10 oua bio

Preparare :

Reteta de drob de la mama din carne de curcan pentru copii
Drob pentru copii
  Reteta de drob pentru copii este simpla si usor de preparat si poate fi consumat de intreaga familie.
Mai intai se fierb 3 oua tari iar separat intr-un castron se bat 5 oua crude. Se amesteca carnea de curcan, ficatelul de pui, ceapa verde si patrunjelul proaspat toate tocate marunt. Se adauga dupa gust sare marina si apoi se amesteca cu cele 5 oua crude. Se unge o tava de chec cu putin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate din compozitie. Se adauga frumos la mijloc ouale fierte tari si taiate pe din doua. Se toarna si restul compzitiei. Se mai bat 2 oua in castron care se pun deasupra drobului pentru copii. Se niveleaza totul si se baga la cuptor timp de 45 de minute la foc mediu.
Poftă bună !

Pont bebe : Drobul pentru copii se portioneaza rece.

02 iulie 2014

Supă de cartofi şi ou

Supă de cartofi şi ou

Reteta de la mama mea : supa de cartofi si ou pentru bebelusi

Ingrediente :

jumătate kg. cartofi
1 ceapă mare
3 morcovi
2 dovlecei
1 ţelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
5-6 ouă
fidea
sare
opţional: 1 lingura ulei de măsline extravirgin

Preparare :


Reteta de la mama mea : supa de cartofi si ou pentru bebelusi
Supă de cartofi şi ou bebe
  Într-o oală se pun curăţate şi întregi în apă rece : ceapa, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Se adaugă morcovii şi dovleceii in bucăţele. După ce s-a înmuiat zarzavatul, se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi fideaua şi se lasă la fiert. Într-un castron mare se bat cu furculiţa ouăle. Când supa de cartofi şi ou este gata, se adaugă sarea, se mai lasă puţin şi se opreşte focul. Se scot legumele : ţelină, păstărnac şi rădăcină de pătrunjel. Se lasă cam 15-20 de minute să se răcorească, apoi se ia cu o lingură sau un polonic din supă şi se pune în castronul cu ouă amestecându-se ca la maioneză. Se umple tot castronul având grijă să nu se taie, rezultând o zeamă mai groasă ca o smântână. Apoi se adaugă tot conţinutul în oala cu supă de cartofi şi ou.

Poftă bună !

Pont bebe : La această supă de cartofi şi ou se poate adăuga şi o lingură de ulei de măsline extravirgin când punem legumele la fiert; uleiul de măsline este o sursă bună de lipide.

27 iunie 2014

Fettuccine cu legume

Fettuccine cu legume


Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi

Ingrediente:

1 pachet de paste fettuccine
sare
2 linguri de ulei
1 lingură de faină
lapte
legume (mazăre, sparanghel, broccoli, varza de Bruxelles - în orice combinaţie)
parmezan
ceapă verde
mentă proaspătă
suc de lămâie

Preparare:

Reteta de paste fettuccine cu legume verzi pentru bebelusi
Fettuccine cu legume vezi bebe
  Pastele fettuccine cu legume se pretează atât ca fel principal pentru masa de prânz cât şi pentru cină. Padtele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Legumele se pun la călit în ulei, se adaugă mentă, sare şi spre final laptele şi faina. Se lasă pe foc până sunt gata. Se mixează până devine o compoziţie omogenă şi se combină cu pastele. Când servim pastele fettuccine cu legume se poate adăuga pe deasupra puţin parmezan şi zeamă de lămâie pentru un gust mai apetisant.

Pont bebe : Reţeta de fettuccine cu legume pentru bebeluşi are un gust delicios şi un conţinut bogat în vitamine.