09 noiembrie 2014

Friptura la cuptor cu piure

Friptura la cuptor cu piure

O delicioasa friptura la cuptor cu piure de cartofi

Ingrediente :

carne macra de porc
3 linguri cu ulei
un praf de piper
sare
3 foi de dafin
o capatana de usturoi
putin vin rosu

cartofi pentru piure
unt
sare
lapte dulce

Preparare :

O delicioasa friptura la cuptor cu piure de cartofi
Friptura la cuptor cu piure
Friptura de carne de porc la cuptor
  Mai intai se pune carnea felii in tigaie si se perpeleste putin pana devine albicioasa. Apoi intr-o craticuta adaugam putin ulei, sare, piper, foi de dafin (nu multe ca sa nu se amarasca), cativa catei de usturoi curatati si intregi si vinul rosu; se pune carnea si se acopera cu apa. Se preincalzeste cuptorul, se pune vasul in fara capac in cuptor si se lasa pana ce se rupe cu furculita si s-a rumenit frumos. Trebuie sa mai ramana putin sos.

Piureul de cartofi
 Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in bucati. Se pun apa rece cu putina sare la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa, se paseaza, se adauga : sare, unt si lapte dulce putin caldut.Pentru obtinerea unui piure mai pufos se foloseste un mixer vertical timp de cateva minute.

  Friptura la cuptor cu piure de cartofi este o mancare usoara si sanatoasa iar carnea poate fi inlocuita cu cea de pui, curcan sau vita.

Poftă bună !

Pont bebe : Friptura la cuptor cu piure de cartofi se poate servi cu salata de muraturi sau alte legume de sezon.

08 noiembrie 2014

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

O delicioasa supa crema de ciuperci

Ingrediente : 

1 telina
2 bucati mari de pastarnac
1 cartof
1 ceapa mare
1 kg de ciuperci
300 ml smantana
1 ceasca cu lapte
sare

Preparare : 
O delicioasa supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci
  Se spala si se taie in bucati telina, pastarnacul si cartoful; ceapa se adauga intreaga. Se pun toate legumele intr-o oala inalta cu o lingura de ulei. Se lasa cateva minute amestecand mereu. Se adauga 3 sferturi de apa in oala si cand incepe sa fiarba se adauga ciupercile spalate si rupte de codite (nu trebuie taiate felii). Se lasa 35 de minute la foc potrivit. Intr-un castron se amesteca smantana cu laptele. Se arunca ceapa. Se paseaza supa crema de ciuperci cu un blender vertical, se adauga sare si smantana. Supa crema de ciuperci se mai lasa 2-3 minute la foc mic amestecand din cand in cand.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa crema de ciuperci se poate servi si cu crutoane (pentru cei cu dintisori).

07 noiembrie 2014

Pancakes

Pancakes

Reteta simpla de clatite americane pancakes 

Ingrediente :

250 ml de lapte
3 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou
un varf cutit sare
2 linguri de unt topit
125 grame de faina
1 plic praf de copt

Preparare :

Reteta simpla de clatite americane pancakes
Pancakes
  Se amesteca intr-un castron laptele cu cele 3 linguri de zahar si zahrul vanilat. Se adauga apoi oul, sarea si untul topit. Se mixeaza bine. Se pune faina si apoi praful de copt. Se mixeaza foarte bine toata compozitia. Se incinge o tigaia de marime mica, se unge cu o pensula cu ulei iar apoi se ia cu un polonic mai mic din compozitia de clatite pancakes si se toarna in tigaie. Se lasa la copt iar cand apar niste bule mici de aer se intoarce clatita pancake pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.

Poftă bună !

Pont bebe : Serviti clatitele pancakes simple sau cu zahar, sirop de artar, dulceata... dupa gust.

02 noiembrie 2014

Saratele cu mac

Saratele cu mac

Saratele cu mac pentru pentru bebelusi, copii si parinti

Ingrediente :

Pentru coca de saratele :
1 cubulet drojdie
1 lingurita sare
jumatate lingurita piper
1 cana apa calda
1 cana ulei
aprox. 500 gr. faina

In plus :
mac
2 oua
ulei

Preparare :
Saratele cu mac pentru pentru bebelusi, copii si parinti
Saratele cu mac
  Intr-o cana punem drojdia, sarea, piperul si apa calda. Se amesteca bine pana se dizolva drojdia, apoi se pune compozitia intr-un castron. In aceeasi cana se pune ulei (adica cata apa atata ulei), se toarna in castron peste drojdie, apa si condimente si se amesteca putin, apoi se pune faina, se amesteca putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina. Apoi se framanta coca pe un blat dar cu faina, se lasa sa se odihneasca 15 minute si se intinde foaia. Se mai pune putina faina cand se intinde cu sucitorul. Aluatul sa aiba circa 3 mm grosime. Coca trebuie sa fie elastica, sa nu fie nici lipicioasa, nici tare. Se unge tava cu putin ulei iar coca cu o pensula inmuiata in cele 2 oua batute. Se presara mac pe deasupra si se taie cu un cutit "prafuit" cu faina. Se incinge cuptorul si se baga saratele cu mac. Se lasa 15-20 de minute la foc mic pana ce sunt usor rumenite. Saratelele cu mac se servesc dupa ce s-au racit.

Poftă bună !

Pont bebe : Saratelele cu mac sunt gustarea perfecta pentru bebelusi, copii si parinti.

30 octombrie 2014

Placinta de casa cu mere

Placinta de casa cu mere 

Reteta de la mama mea de placinta cu mere si scortisoara

Ingrediente :

7 linguri zahar + zahar dupa gust pt. mere
4 oua
7 linguri ulei
7 linguri lapte
1 praf de copt
faina cat cuprinde (putin peste jumatate de kg)
mere
scortisoara pudra

Preparare :

Reteta de la mama mea de placinta cu mere si scortisoara
Placinta de casa cu mere 

  Se freaca cele 7 linguri de zahar cu 2 oua, se adauga uleiul putin cate putin, apoi laptele putin cald, se pune praful de copt si apoi faina. Rezulta o coca moale, nu foarte groasa care sa se poate intinde usor cu sucitorul. Se lasa coca la "odihnit" circa 20 de minute. Intre timp se spala merele, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu zahar dupa gust. Se imparte coca in doua : trei sferturi pt. tava si un sfert pt. partea de sus. O foaie se pune dedesupt in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. La mijloc se pun merele stoarse putin (nu prea mult, sa ramana zemoase) si se presara scotisoara pudra. Apoi se pune si cealalta foaie. Se presara zahar si 2 oua batute. Placinta de casa cu mere se inteapa cu furculita in partea de sus din loc in loc. Placinta de casa cu mere se baga in cuptorul preincalzit si cand s-a rumenit este gata.

Poftă bună !

Pont bebe : Placinta de casa cu mere se serveste cu putin zahar pudra pe deasupra.