Ciorba de perisoare
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana de la mama mea
Ingrediente :
carne macra de pui, curcan, porc sau vita (sau combinatie intre doua variante)
2 cepe
2 radacini de patrunjel
2 legaturi de pastarnac
o telina
3 morcovi
3 oua
o ceascuta mica cu orez
3 cartofi
sare marina
sare de lamaie
bulion
o legatura de leustean
o legatura de patrunjel verde
smantana
Preparare :
|
Ciorba de perisoare |
Se pune apa la fiert cu ceapa, pastarnacul, radacina de patrunjel si telina intregi si morcovii taiati rondele. Orezul se spala in cateva ape si se pune la fiert separat. Cartofii se spala, se curata, se taie in cubulete si se lasa intr-un castron cu apa rece. Intre timp se fac perisoarele. Carnea se da prin masina de tocat si se framanta cu sare, un ou si orezul fiert si racit putin. Se framanta carnea foarte bine, pana se leaga. Se formeaza perisoarele, nici prea mari si nici prea mici cu mana mereu umezita in apa. Se aseaza pe un platou sau o farfurie mare. Cand s-au fiert legumele se scot toate mai putin morcovii iar apoi se adauga cartofii si perisoarele. Se lasa
ciorba de perisoare la foc mic pana ce sunt fierte toate. Restul de doua oua se bat cu furculita intr-un castron iar verdeata se spala, se curata doar frunzele (fara codite) si se toaca marunt. Dupa ce au fiert toate se adauga in
ciorba de perisoare sare, putina sare de lamaie si bulion si se mai lasa doua minute amestecand din cand in cand. Se opreste focul si se adauga ouale si verdeata. Se pune capacul.
Poftă bună !
Pont bebe :
Ciorba de perisoare se serveste cu smantana. Ciorba de perisoare este destul de versatila la modul ca se poate prepara in mai multe feluri : legumele se pot taia si lasa in ciorba, in loc de cartofi se poate pune fidea, perisoarele se pot face din multe variante de carne, se poate renunta la leustean, in loc de sare de lamaie se poate acri cu bors sau zeama de varza, etc. Fiecare decide dupa gust. Aceasta reteta de ciorba de perisoare este mai light pentru stomacelul copilului.