10 decembrie 2014

Supa cu ciocanele de pui

Supa cu ciocanele de pui

Reteta simpla pentru bebelusi : Supa cu ciocanele de pui 

Ingrediente :

4 ciocanele de pui
o ceapa mare
4 morcovi
o telina
o radacina de patrunjel
un pastarnac
4 cartofi
sare

Preparare :

Reteta simpla pentru bebelusi : Supa cu ciocanele de pui
Supa cu ciocanele de pui
 Ciocanelele de pui se pun intr-o oala cu apa rece. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma deasupra apei se pun legumele spalate si curatate. Ceapa, telina, radacina de patrunjel si pastarnacul se adauga intregi iar morcovii taiati rondele. Cand sunt fierte toate legumele din supa cu ciocanele de pui se adauga cartofii cubulete. Dupa ce a fiert tot zarzavatul se scot legumele, mai putin morcovii, se sareaza supa cu ciocanele de pui dupa gust, se mai lasa un minut si se opreste focul. Se scot ciocanelele de pui, se lasa putin la racit, se scoate carnea de pe ele si se adauga la loc in supa.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cu ciocanele de pui este simpla si usoara si se serveste bebelusilor incepand cu varsta de 8 luni.

08 decembrie 2014

Budinca de conopida

Budinca de conopida 

Reteta pentru bebelusi : budinca de conopida cu cascaval

Ingrediente : 

o conopida
2 oua
o cana cu lapte dulce
3 linguri cu faina
200 g smantana
sare
ulei
pesmet
cascaval sau parmezan
branza

Preparare : 


Reteta pentru bebelusi : budinca de conopida cu cascaval
Budinca de conopida
 Se spala conopida, se desface in buchetele, se pune in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 10 minute. Intre timp se amesteca intr-un castron cele doua oua cu laptele, faina, smantana si sarea. Se amesteca sosul foarte bine ca sa nu ramana cocoloase. Nu se foloseste mixerul ci doar furculita. Se unge cu putin ulei sau unt un vas termorezistent, se presara pesmet si se aseaza frumos buchetelele de conopida. Se acopera totul cu sosul mai sus pregatit si se lasa la cuptor 10 minute la foc mic. Se scoate budinca de conopida si se presara deasupra cascavalul (parmezanul) si branza rase. Se da iar vasul cu budinca de conopida la cuptor pentru 30-40 de minute pana ce s-au topit si iar deasupra s-a format o crusta aurie.

Poftă bună !


Pont bebe : Budinca de conopida cu cascaval sau branza la cuptor se serveste bebelusilor ce au implinit 1 an.

05 decembrie 2014

Salata de vinete

Salata de vinete

Reteta de la mama mea : salata de vinete cu ceapa si maioneza

Ingrediente :

vinete - 1 pachet
o ceapa (galbena, rosie, verde)
3 linguri cu maioneza
sare

Preparare :

Reteta de la mama mea : salata de vinete cu ceapa si maioneza
Salata de vinete
   Vinetele se prepelesc putin pe ochiul de la aragaz la foc mic cat sa se innegreasca coaja pana se coc bine. Nu se lasa mult caci se ard repede. Se curata de coaja si se lasa la scurs intr-o sita. Sau se pot folosi vinete gata coapte, tocate si congelate. In acest caz pentru salata de vinete cu ceapa si maioneza acestea se lasa sa se decongeleze complet timp de 4 ore in frigider. Am fost un pachet de vinete facut in acasa din vara trecuta. Apoi se toaca ceapa (am folosit o ceapa mare rosie). Maioneza se prepara astfel : http://reteteculinare-bebeparinti.blogspot.ro/2014/12/maioneza.html
Se pun vinetele intr-un bol impreuna cu ceapa, maioneza si sare dupa gust. Se mixeaza salata de vinete cu ceapa si maioneza pana la omogenizare.

Poftă bună !

Pont bebe : Salata de vinete cu ceapa si maioneza de casa se serveste dupa ce a fost tinuta cel putin o ora in frigider.

04 decembrie 2014

Maioneza

Maioneza

Reteta simpla de maioneza de casa cu ou crud si mustar

Ingrediente : 

un galbenus de ou
1 lingurita de mustar dulce
ulei

Preparare :

Reteta simpla de maioneza de casa cu ou crud si mustar
Maioneza
 Una dintre cele mai simple si rapide retete de maioneza facuta in casa. Se pune un galbenus de ou intr-un bol mic dar ceva mai inalt si o lingurita de mustar dulce. Se mixeaza putin la prima viteza pana ce se omogenizeaza. Uleiul sa fie la indemana. Se va turna gradat pentru obtinerea unei consistente cremoase si numai dupa ce cantitatea anterioara a fost perfect incorporata. Se foloseste atata ulei cata maioneza dorim.

Poftă bună !

Pont bebe : Maioneza taiata se poate corecta prin adaugarea a putina zeama de lamaie. Daca doriti o maioneza mai consistenta se folosesc mai multe galbenusuri de oua. Maioneza se poate prepara si cu zeama de lamaie.

03 decembrie 2014

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet

Ingrediente :

1 ridiche neagra
1 sfecla rosie
1 lingura de ulei
1 lingurita de miere
hrean in otet
sare

Preparare :

Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet
Salata de sfecla rosie si ridiche neagra
  Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet este gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit.
  Sfecla rosie se coace in cuptor timp de o ora, se lasa la racit, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Intre timp ridichea neagra se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune sare, se amesteca si se lasa sa stea o ora. Dupa o ora se stoarce bine de zeama si se amesteca cu sfecla rosie. Se adauga restul ingredientelor in salata de sfecla rosie si ridiche neagra : ulei, miere, sare si hrean in otet dupa gust.

Poftă bună !

Pont bebe : Salata de sfecla rosie si ridiche neagra cu hrean in otet se serveste simpla sau alaturi de friptura.