Reteta de mancare simpla : piure de spanac pentru bebe
spanac
ulei de măsline
o linguriţă de bulion
sare marină
opţional : usturoi
Piure de spanac bebe |
Preparare :
Spanacul se spală foarte bine frunză cu frunză şi se rup codiţele. Se pune la fiert într-o oală mare doar când apa a început să fiarbă, nu de la început şi se lasă la fiert circa 30 de minute. Se pune să se răcească într-o strecurătoare, astfel încât să se scurgă bine de tot de apă ; eventual se poate apăsa uşor în strecurătoare ca să iasă apa mai repede. Apoi se toacă foarte mărunt sau se poate face într-un blender cu puţin ulei de măsline.
Se pune spanacul într-o cratiţă la foc mic cu puţin ulei de măsline. Se amestecă şi se adaugă o lingură de bulion şi puţină sare marină. Se mai fierbe piureul de spanac încă 3 minute la foc mic. Piureul de spanac poate fi servit drept garnitura sau ca fel principal pentru bebeluşi.
Poftă bună !
Pont bebe : Piureul de spanac pentru bebeluşi va fi mai gustos dacă se adăugă spre finalul fierberii şi 2 căţei de usturoi.