06 iulie 2013

Supă cremă de dovlecei şi spanac

Supă cremă de dovlecei şi spanac


Supa crema de dovlecei şi spanac cu smantana si crutoane

Ingrediente :

dovlecei
spanac (după ce a fost curăţat, spălat şi opărit) sau spanac congelat
1 ceapă medie
2 căţei de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline
sare
cartofi
câteva frunze de mentă
smântână

Preparare :

Supa crema de dovlecei şi spanac cu smantana si crutoane
Supă cremă de dovlecei şi spanac bebe
  Se pune cratiţa pe foc mediu cu cele două linguri cu ulei de măsline şi se lasă să se încălzească puţin. Se adăugă usturoiul şi ceapă tocate mărunt, se sotează câteva minute şi se adăugă două vârfuri cu sare. Se adăugă dovlecelul şi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţele. Se lasă la fiert încă 15 minute, până când sunt cartofii moi iar apoi se adăugă spanacul ; se lasă la fiert până sunt gata toate legumele. Se pun toate într-un blender pentru a obţine un piure fin de supă crema de dovlecei şi spanac. Se pune din nou pe foc supa crema de dovlecei şi spanac şi se adaugă frunzele de mentă. Se mai lasă 1 minut, maxim două minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cremă de dovlecei şi spanac pentru bebeluşi se poate servi cu puţină smântână şi crutoane.


02 iulie 2013

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe


Reteta de la mama mea : prajitura cu cirese pentru bebelusi  

Ingrediente :

4 ouă
200 gr. de zahăr
200 gr. de faină
4 linguriţe cu apă clocotită
4 linguriţe cu zahăr pudră
scorţişoară
cireşe

Preparare :

Reteta de la mama mea : prajitura cu cirese pentru bebelusi
Prăjitură cu cireşe bebe
 Mai întâi se spală bine cireşele şi se scot sâmburii. Ouăle trebuie se fie la temperatura camerei. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Prima oară se freacă bine gălbenuşurile cu cele 200 gr. de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu 4 linguriţe de zahăr pudră. Se adăugă pe rând cele patru linguriţe cu apă clocotită, cele 200 gr. de făină şi albuşurile bătute cu zahărul pudră. Se adăugă în compoziţia de prăjitură cu cireşe o linguriţă rasă de scorţişoară. Se toarnă aluatul de prăjitură cu cireşe într-o tavă unsă cu ulei şi peste compoziţie se aşează frumos cireşele fără sâmburi tăiate pe din două. Introducem tava în cuptorul încins la o temperatură potrivită.

Poftă bună !

Pont bebe : Prăjitura cu cireşe pentru bebeluşi se lasă la răcit, se porţionează şi se serveşte cu zahăr pudră pe deasupra.

11 iunie 2013

Musaca cu piure

Musaca cu piure


Musaca din carne tocata si cartofi piure pentru bebelusi

Ingrediente :

cartofi
carne tocată curcan şi/sau pui
o ceapă
sare marină
ulei
lapte
unt
un ou
o legătură de pătrunjel verde

Preparare :

Musaca din carne tocata si cartofi piure pentru bebelusi
Musaca cu piure copii
  Se curăţă, se taie în bucăţele şi se fierb cartofii pentru piure. Piureul astfel obţinut se freacă bine cu puţin unt şi lapte astfel încât compoziţia să rămână mai consistentă, nu fluidă. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşează în primul rând piureul de cartofi care se nivelează frumos cu o lingură sau cu o paletă. Se toacă carnea şi se amestecă cu pătrunjel verde, 1 ceapă tocată foarte mărunt şi puţină sare marină. Apoi se pune carnea tocată de pui şi/sau de curcan.
  Peste musacaua cu piure se toarnă şi un ou bătut. Musacaua cu piure se lasă la cuptor circa 45 de minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Musacaua cu piure pentru părinţi, copii şi bebeluşi se serveşte cu puţin iaurt sau cu o salată de legume de vară.

05 iunie 2013

Tartă cu căpşuni

Tartă cu căpşuni


Reteta simpla, rapida si usoara de tarta cu capsuni

Ingrediente :

4 ouă
4 linguri cu făină
3 linguri cu zahăr
2 plicuri cu zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
1 esenţa de vanilie
jumătate pachet de unt
1 budincă de căpşuni

Preparare :


Reteta simpla, rapida si usoara de tarta cu capsuni
Tartă cu căpşuni copii şi părinţi

 Albuşurile se bat bine timp de 5 minute. Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Gălbenuşurile se freacă separat cu zahărul iar apoi se amestecă cele două compoziţii (albuşuri şi gălbenuşuri). Se adăugă faina, praful de copt, untul topit şi se mai mixează puţin. Compoziţia se toarnă într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce forma la cuptor la foc mediu circa 20-25 de min. Se testează cu scobitoarea. Între timp se prepară budinca de căpşuni. Se lasă să se răcească budinca de căpşuni până devine călduţă apoi se adaugă peste blat. Se lasă iar la răcit tarta cu căpşuni. Între timp se prepară gelatina. Se adaugă căpşunile tăiate în două şi gelatina. Tarta cu căpşuni se lasă la frigider minim două ore.

Poftă bună !

Pont bebe : Tarta cu căpşuni pentru copii şi părinţi se serveşte rece.

29 mai 2013

Cartof dulce şi curcan

Cartof dulce şi curcan


Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa

Ingrediente :

un cartof dulce
o bucăţică de carne de curcan
1 morcov
1 lingura iaurt de casă

Preparare :

Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa
Cartof dulce şi curcan bebe
 Se spala ingredientele : morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan. Se curată, se taie în bucăţele potrivite şi se pun la aparatul de gătit cu abur. Când sunt gata se amestecă morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan cu o lingură de iaurt de casă şi se fac piure.

Poftă bună !

Pont bebe : Morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan pentru bebeluşi se pot amesteca şi cu o lingură de brânză de vaci.