24 august 2013

Supă cremă de dovlecei şi usturoi

Supă cremă de dovlecei şi usturoi


Supa crema de dovlecei, usturoi si crutoane de casa

Ingrediente :

6 dovlecei
2 morcovi
2 cartofi
1 ţelină
1 buc. păstârnac
1 buc. rădăcină de pătrunjel
4 căţei de usturoi
250 ml smântână pentru gătit
puţină sare de mare
1 legătură de pătrunjel verde
opţional: broccoli

Preparare :

Supa crema de dovlecei, usturoi si crutoane de casa
Supă cremă de dovlecei şi usturoi bebe

 Pentru supa cremă de dovlecei şi usturoi se curăţă şi se taie în bucăţele potrivite : dovleceii, morcovii, cartofii iar usturoiul se taie rondele. Se pun toate într-o oală cu apă şi sare şi se lasă până se fierb. Dacă s-a pus prea multă apă se scurge iar restul de legume se pasează într-un blender. Se adaugă la supa crema de dovlecei şi usturoi smântână pentru gătit şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. La final se presară legătura de pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cremă de dovlecei şi usturoi pentru bebeluşi, copii şi părinţi se serveşte caldă sau rece cu crutoane făcute în casă.

22 august 2013

Sote de morcovi şi ficăţei

Sote de morcovi şi ficăţei


Mancarica piure de sote de morcovi şi ficatei pentru bebe

Ingrediente :

3 morcovi mari
1 cartof dulce
ficăţei de pui
1 lingură de zahăr brun
300-400 ml de apă sau supă
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri de ulei de măsline

Preparare :


Mancarica piure de sote de morcovi şi ficatei pentru bebe
Sote de morcovi şi ficăţei bebe

   Pentru acest sote de morcovi şi ficăţei se efectuează următorii paşi : se pun morcovii tăiaţi rondele, peste morcovi se adaugă cartoful dulce în felii potrivite, se toarnă uleiul şi apa/supa şi se lasă să fiarbă la foc mic până când morcovii şi cartoful se înmoaie puţin şi apa a început să scadă. Dacă între timp mai scade apa, se completează. Când s-au înmuiat puţin legumele se adaugă şi ficăţeii de pui tăiaţi în bucăţele şi se lasă să fiarbă totul bine la foc mic. La final se adaugă zahărul brun şi pătrunjelul tăiat mărunt în soteul de morcovi şi ficăţei. Se mai lasă să fiarbă puţin şi se opreşte focul. Se mixează totul în blender sau se serveşte în bucăţele mici.

Poftă bună !

Pont bebe : Soteul de morcovi şi ficăţei pentru bebeluşi, copii şi părinţi se fierbe într-o cantitate mică de apă cât să fie acoperite legumele iar dacă mai este nevoie de apă se mai toarnă câte puţină apă dar întotdeauna să fie caldă.

07 august 2013

Paste cu zahăr şi pesmet

Paste cu zahăr şi pesmet

Reteta de paste (macaroane) cu zahar si pesmet

Ingrediente :

jumătate de pachet de macaroane (500 de grame)
6 linguri de pesmet
unt de la ţărani sau 3 linguri de ulei
zahăr (după gust)
1 pliculeţ cu zahăr vanilat
o linguriţă de scorţişoară (opţional)
nucă (opţional)

Preparare :

Reteta de paste (macaroane) cu zahar si pesmet
Paste cu zahăr şi pesmet bebe
  Pastele cu zahăr şi pesmet este o reţetă simplă şi delicioasă. Într-o tigaie de teflon se adaugă cele trei linguri de ulei sau untul la foc mic şi se lasă uleiul până ce încinge puţin şi untul până s-a topit. Se adaugă pesmetul şi se amestecă încontinuu timp de 4-5 minute. Se adaugă zahărul şi se mai amestecă aproximativ 5 minute. Separat se fierb pastele cu un praf de sare timp de câte minute scrie pe pachet, se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece. Se scurg de apă într-o sită. Se amestecă pastele fierte şi răcite cu pesmetul la care se adaugă pliculeţul cu zahăr vanilat şi opţional scorţişoara. Pastele cu zahăr şi pesmet se pot amesteca şi cu nucă foarte bine tocată (nuca numai dacă are voie bebeluşul).

Poftă bună !


Pont bebe : Pastele cu zahăr şi pesmet pentru bebeluşi, copii şi părinţi se servesc atât calde cât şi reci.

25 iulie 2013

Frigănele la cuptor

Frigănele la cuptor

Friganele cu lapte, parmezan si  cascaval la cuptor

Ingrediente :

2 ouă
lapte dulce
pâine
caşcaval/brânză/parmezan

Preparare : 


Friganele la cuptor cu cascaval si parmezan pentru bebe
Frigănele la cuptor bebe
  Se taie în felii pâinea. Se bat cu telul ouăle şi se amestecă cu laptele la temperatura camerei. Se unge tava cu puţin unt de la ţărani (nu din comerţ) sau cu o pensulă cu un strop de ulei de măsline ca atunci când scoatem feliile de pâine din cuptor să nu fie lipite de tavă. Se înmoaie bine feliile de pâine în lapte şi ou şi se aşează în tavă. Peste feliile de pâine se pune caşcaval, brânză sau parmezan ras, ori o combinaţie între aceste ingrediente - după gustul fiecăruia. Frigănelele la cuptor se pun la foc potrivit şi sunt gata când s-a topit compoziţia de deasupra iar coaja de pâine e puţin maronie şi crocantă. Frigănelele la cuptor se pot tăia în bucăţele sau "soldăţei" pentru ca bebeluşul să le poată păpa cu mânuţa.

Poftă bună !

Pont bebe : Pe frigănelele la cuptor pentru bebeluşi, copii şi părinţi putem adăuga şi o lingură cu smântână sau o linguriţă cu iaurt de casă.

16 iulie 2013

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorbă de legume cu lapte bătut


Ciorba de legume cu lapte batut pentru copii si parinti

Ingrediente :

3 cartofi
1 ţelină
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
1 ceapă
2-3 bucheţele de conopidă
2 dovlecei
1 legătură de leuştean
1 legătură de pătrunjel verde
sare marină
1 linguriţă de zahăr
ulei de porumb
1 l de lapte bătut

Preparare :

Ciorba de legume cu lapte batut pentru copii si parinti
Ciorbă de legume cu lapte bătut copii
  Pentru ciorba de legume cu lapte bătut se pun toate legumele spălate şi curăţate în apă cu puţină sare şi cu o lingură de ulei de porumb. Ceapa se pune întreagă şi se scoate când s-au fiert bine toate legumele. Se introduce un blender de mână direct în oală şi se mixează bine. Se adaugă laptele bătut, sarea şi zahărul. Se mai lasă circa 2 minute iar apoi se adaugă în ciorba de legume cu lapte bătut şi verdeaţa tocată mărunt. Se pune capacul.

Poftă bună !

Pont bebe : Ciorba de legume cu lapte bătut pentru bebeluşi, parinţi şi copii se serveşte atât caldă cât şi rece.

Încercaţi şi varianta de Ciorbă cu lapte bătut : http://reteteculinare-bebeparinti.blogspot.ro/2013/02/ciorba-cu-lapte-batut.html