Desert dulce si rapid de tarta cu ananas la cutie si vanilie
Ingrediente :
4 ouă
4 linguri cu făină
3 linguri cu zahăr
2 plicuri cu zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
1 esenţa de vanilie
jumătate pachet de unt
1 budincă de vanilie
1 cutie cu ananas
Preparare :
Tartă cu ananas |
Albuşurile se bat bine timp de 5 minute. Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Gălbenuşurile se freacă separat cu zahărul iar apoi se amestecă cele două compoziţii (albuşuri şi gălbenuşuri). Se adăugă faina, praful de copt, untul topit şi se mai mixează puţin. Compoziţia se toarnă într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce forma la cuptor la foc mediu circa 20-25 de min. Se testează cu scobitoarea. Între timp se prepară budinca de vanilie. Se lasă să se răcească budinca de ananas până devine călduţă apoi se adaugă peste blat. Se lasă iar la răcit tarta cu ananas. Între timp se prepară gelatina. Se adaugă ananasul şi gelatina. Tarta cu ananas se lasă la frigider minim două ore.
Poftă bună !
Tartă cu ananas la cutie |
Încercaţi şi varianta de Tartă cu căpşuni : http://reteteculinare-bebeparinti.blogspot.ro/2013/06/tarta-cu-capsuni.html