05 martie 2014

Negresă cupcakes

Negresă cupcakes

Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid

Ingrediente :

2 ouă
1 cană de zahăr
50 g unt topit
3 linguri de ulei
1 cană cu lapte cald
3 căni de făină
1 pliculeţ praf de copt
4 linguriţe de cacao
1 fiolă esenţă de rom
ciocolată rasă
glazură : ciocolată topită

Preparare :


Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid
Negresă cupcakes bebe

  Se mixează ouăle cu zahărul iar apoi se adaugă untul topit, uleiul şi se mixează iarăşi. Completăm compoziţia de negresa cupcakes : lapte călduţ, faină, praf de copt, cacao, esenţă de rom şi ciocolată rasă. Se toarnă aluatul în forme şi se lasă la cuptor 30 de minute. Se toarna glazura. Glazura pentru negresă cupcakes poate fi ciocolată topită sau budincă la plic.

Negresa cupcakes : o reteta dulce de casa si un desert rapid
Desert negresă cupcakes 
Poftă bună !



Pont bebe : O alternativă sănătoasă pentru zahărul din negresa cupcakes este siropul de arţar considerat un îndulcitor natural benefic bebeluşilor.

04 martie 2014

Piure de cartofi şi păstârnac

Piure de cartofi şi păstârnac

Piure de cartofi si pastarnac pentru bebelusi de la 7 luni

Ingrediente :

2 rădăcini de păstărnac mari
3 cartofi
1 linguriţă ulei de măsline sau un cubuleţ de unt
sare marină

Preparare :

Piure de cartofi si pastarnac pentru bebelusi de la 7 luni
Piure de cartofi şi păstârnac bebe
  Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se topeşte untul sau se pune linguriţa de ulei de măsline într-o crăticioara. Se adaugă legumele şi se lasă pe foc maxim 5 minute. Se acoperă cu apă, se pune un pic de sare şi se fierb până s-au înmuiat. Piureul de cartofi şi păstărnac se da prin blender şi se serveşte. Piureul de cartofi şi păstărnac este o reţetă delicioasă şi săţioasă pentru bebeluşi începând cu vârsta de 7 luni.

Poftă bună !

Pont bebe : Piureul de cartofi şi păstărnac este excelent pentru bebeluşii obosiţi care suferă de constipaţie.

03 martie 2014

Salată de ciuperci

Salată de ciuperci

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi

Ingrediente :

1 kg ciuperci proaspete
3 linguri cu maioneză
5 căţei usturoi
smântână
sare marină
1 legătură de pătrunjel verde

Preparare :

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi
Salată de ciuperci aperitiv
   Aperitivul cu salată de ciuperci se prepară astfel : mai întâi ciupercile se spală, se curăţă şi se taie felii, apoi se pun la fiert 20-25 de minute în apă cu puţină sare. Se strecoară şi se lasă la răcit. Între timp se amestecă maioneza, smântâna, sarea, pătrunjel tocat fin şi usturoiul pisat. După ce s-au răcit ce amestecă toate ingredientele cu ciupercile. Salata de ciuperci se lasă la răcit în frigider înainte de servire.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta de maioneză din salata de ciuperci este simplă : se amestecă un gălbenuş de ou crud cu o linguriţă de muştar dulce, apoi se toarnă încetul cu încetul uleiul şi în acest timp se mixează până la cantitatea dorită.

28 februarie 2014

Budincă de orez şi banane

Budincă de orez şi banane


Desert budinca de orez si banane pentru bebelusi si copii

Ingrediente :

500 ml lapte
150 gr. orez cu bob mare
3 linguri de sirop de arţar
1-2 banane

Preparare :

Desert budinca de orez si banane pentru bebelusi si copii
Budincă de orez şi banane bebe

  Se pune la fiert laptele şi când a început să clocotească se adaugă siropul de arţar şi orezul spălat şi scurs de apă. După ce a fiert şi a devenit cremos, se opreşte focul şi se lasă la răcit. Se încorporează bananele tăiate cubuleţe şi, în funcţie de vârsta bebeluşului, se pasează budinca de orez şi banane cu un blender sau cu furculiţa. Budinca de orez şi banane se poate servi şi cu un vârf de scorţişoară pudră pe deasupra.



Desert bebelusi : budinca de banane si orez
Budincă de orez şi banane copii
Poftă bună !



Pont bebe : Budinca de orez şi banane pentru bebeluşi va avea un gust mai bun dacă se vor folosi banane foarte coapte, cu pete maronii şi coajă moale.

27 februarie 2014

Piure de vită bebe

Piure de vită bebe

Reteta de mancare : piure de vita pasat pentru bebelusi

Ingrediente :

100 gr. carne macră de vită
un cartof
un morcov
o ceapă galbenă mică
o ţelina mică
un păstârnac
o rădăcină de pătrunjel
o linguriţă ulei de măsline
cimbru uscat
un vârf de cuţit de sare marină
2-3 fire de pătrunjel verde

Preparare :

Reteta de mancare : piure de vita pasat pentru bebelusi
Piure de vită bebe
  Se pune carnea la fiert în apă şi se ia spuma ori de câte ori este nevoie. Se adaugă legumele curăţate şi tăiate bucăţele, uleiul de măsline şi cimbrul. Se lasă piureul de vită pentru bebe la foc mic. Când s-au înmuiat toate se adaugă sarea şi se mai lasă 1 minut la fiert. Se stinge focul şi se aruncă : ceapa, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Se adaugă frunzele de pătrunjel verde (fără tije), se pasează piureul de vită pentru bebe cu zeama rezultată până la consistenţa dorită.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru cei cu dinţişori piureul de vită pentru bebe se pasează la blender ceva mai sumar lăsându-se bucăţelele mai mari.