24 noiembrie 2012

Pâine de casă fără drojdie


Pâine de casă fără drojdie


Paine de casa fara drojdie cu iaurt de casa pentru bebelici

Ingrediente : 

700 gr. faină
200ml iaurt de casă
200 ml apă
1 linguriţă de zahăr
1 linguriţă de sare de mare
1 plic praf copt
1 ou ecologic
Paine de casa fara drojdie cu iaurt de casa pentru bebelici
Pâine de casă fără drojdie bebe

Preparare : 


  Se pun următoarele ingrediente într-un castron mare şi se amestecă puţin : faina, zahărul, sarea, praful de copt, oul întreg şi iaurtul de casă. Pentru obţinerea unui aluat omogen şi fără cocoloaşe apa se adăugă treptat cu ajutorul unei căni. Se frământă totul foarte bine cu mâna sau cu un robot de bucătărie timp de 5 minute. Se lasă la dospit aluatul timp de 1 oră la căldură acoperit. Se presară puţină faină într-o tavă de cozonac şi se toarnă aluatul de pâine; se lasă la cuptor 1 oră.
  Se scoate pâinea de casă fără drojdie din cuptor, apoi din tavă şi se aşează pe un fund de lemn şi se acoperă cu un şervet până la răcire. Pâinea de casă fără drojdie se taie în felii si se serveşte la temperatura camerei.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru ca pâinea de casă fără drojdie pentru bebelusi să se rumenească uniform nu se deschide uşa cuptorului în prima jumătate de oră.

23 noiembrie 2012

Piure de spanac

Piure de spanac


Reteta de mancare simpla : piure de spanac pentru bebe

Ingrediente :

spanac
ulei de măsline
o linguriţă de bulion
sare marină
opţional : usturoi

Reteta de mancare simpla : piure de spanac pentru bebe
Piure de spanac bebe


Preparare : 

  Spanacul se spală foarte bine frunză cu frunză şi se rup codiţele. Se pune la fiert într-o oală mare doar când apa a început să fiarbă, nu de la început şi se lasă la fiert circa 30 de minute. Se pune să se răcească într-o strecurătoare, astfel încât să se scurgă bine de tot de apă ; eventual se poate apăsa uşor în strecurătoare ca să iasă apa mai repede. Apoi se toacă foarte mărunt sau se poate face într-un blender cu puţin ulei de măsline.
  Se pune spanacul într-o cratiţă la foc mic cu puţin ulei de măsline. Se amestecă şi se adaugă o lingură de bulion şi puţină sare marină. Se mai fierbe piureul de spanac încă 3 minute la foc mic. Piureul de spanac poate fi servit drept garnitura sau ca fel principal pentru bebeluşi.

Poftă bună !

Pont bebe : Piureul de spanac pentru bebeluşi va fi mai gustos dacă se adăugă spre finalul fierberii şi 2 căţei de usturoi.

22 noiembrie 2012

Piure de sfeclă roşie şi somon

Piure de sfeclă roşie şi somon


Ceva sanatos pentru bebe : piure de sfecla rosie şi somon

Ingrediente :


o sfeclă roşie medie
un cartof
câteva bucheţele de broccoli
o ceapă galbenă
2 dovlecei
1 ardei gras verde
o bucăţică de somon
un fir de pătrunjel verde
2 căţei de usturoi

Preparare :


Ceva sanatos pentru bebe : piure de sfecla rosie şi somon
Piure de sfeclă roşie şi somon bebe

  Se pun în apă la fiert sfecla roşie, cartoful, dovleceii şi ardeiul gras tăiate în bucăţele, iar apoi se adaugă ceapa şi bucheţelele de broccoli întregi. Pătrunjelul verde se curăţă frunză cu frunză şi se adaugă şi el la fiert în apă alături de celelalte legume. Când sunt aproape gata se pun şi cei 2 căţei de usturoi şi se mai lasă să fiarbă până se înmoaie. Somonul se fierbe separat circa 45 de minute în apă.
  După ce s-au fiert toate ingredientele se aruncă ceapa şi se amestecă legumele cu bucăţica de somon până ce se formează piureul de sfeclă roşie şi somon.

Poftă bună !

Pont bebe : Piureul de sfeclă roşie şi somon pentru bebeluşi se fierbe până se formează o umplutură suficient de închegată. Pentru un plus de savoare se poate adăuga în piureul de sfeclă roşie şi somon puţin ulei de măsline.

21 noiembrie 2012

Piure de avocado şi curcan

Piure de avocado şi curcan


Bucate pentru copii si bebelusi : piure de avocado si curcan

Ingrediente :

un avocado
4 linguri iaurt de casă
piept de curcan

Bucate pentru copii si bebelusi : piure de avocado si curcan
Piure de avocado şi curcan bebe


Preparare :

 Se fierbe cărniţa de curcan aproximativ 1 oră (depinde de cantitate). Se pun în blender cărniţa de curcan, 4 linguri de iaurt de casă şi un avocado curăţat de coajă şi fără sâmbure.
  Se pasează până obţinem o compoziţie cremoasă de piure de avocado şi curcan.

Poftă bună !

Pont bebe : Carnea pentru piureul de avocado şi curcan pentru bebeluşi se poate înlocui cu cea de pui. Piureul de avocado şi curcan se poate servi şi pe felii de pâine neagră sau graham.

20 noiembrie 2012

Supă de pui cu găluşti

Supă de pui cu găluşti


Reteta de la mama mea pentru bebei  : supa de pui cu galusti

Ingrediente :

carne de pui (piept cu os)
ţelină
rădăcină de pătrunjel
păstârnac
morcovi
ceapă galbenă
tăiţei
2 ouă
1 legătură de pătrunjel verde
griş
sare marină
un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu

Reteta de la mama mea pentru bebei  : supa de pui cu galusti
Supă  de pui cu găluşti bebe
Preparare :

  Se pune carnea la fiert în apă rece la foc mic şi se ia spuma ori de câte ori este nevoie. Când este fiartă carnea, se adaugă legumele curăţate şi tăiate rondele măricele sau mai mici : ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi morcovii iar ceapa se pune întreagă.
  Între timp se prepară găluştile pentru supa de pui cu găluşti. Se iau cele 2 ouă, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adăugă treptat gălbenuşurile iar apoi se adaugă grişul încetul cu încetul. Se amestecă bine până ce compoziţia capătă consistenţa unei smântâni mai groase. Se pune şi un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu ca să iasa pufoase şi să nu cadă greu la stomac. Se lasă compoziţia să se "aşeze" puţin.
  Când s-au fiert şi legumele, se scot ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul. Tăiţeii se fierb separat în altă oală.
  Se ia o linguriţă lungă, se scufundă în oala cu supă şi se ia din amestecul pentru găluşte. Se uniformizează compoziţia de găluşti de fiecare dată de marginea din interiorul castronului apoi se scufundă linguriţa în oala cu supă. Se procedează aşa până la terminarea compoziţiei de găluşti. Se adaugă în oala de supă de pui cu găluşti o cănuţă cu apă rece, se pune capacul şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute la foc potrivit să fiarbă încet. Găluştile se vor ridica singure la suprafaţă. Se adăugă şi tăiţeii deja fierţi şi puţină sare marină.
  Când s-au fiert şi găluştile se opreşte focul şi se adăugă şi pătrunjelul tocat foarte mărunt. Se pune capacul.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru găluşti pufoase şi aromate pentru supa de pui cu găluşti pentru bebeluşi se pune bicarbonat de sodiu în compoziţie.