02 iulie 2013

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu cireşe


Reteta de la mama mea : prajitura cu cirese pentru bebelusi  

Ingrediente :

4 ouă
200 gr. de zahăr
200 gr. de faină
4 linguriţe cu apă clocotită
4 linguriţe cu zahăr pudră
scorţişoară
cireşe

Preparare :

Reteta de la mama mea : prajitura cu cirese pentru bebelusi
Prăjitură cu cireşe bebe
 Mai întâi se spală bine cireşele şi se scot sâmburii. Ouăle trebuie se fie la temperatura camerei. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Prima oară se freacă bine gălbenuşurile cu cele 200 gr. de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu 4 linguriţe de zahăr pudră. Se adăugă pe rând cele patru linguriţe cu apă clocotită, cele 200 gr. de făină şi albuşurile bătute cu zahărul pudră. Se adăugă în compoziţia de prăjitură cu cireşe o linguriţă rasă de scorţişoară. Se toarnă aluatul de prăjitură cu cireşe într-o tavă unsă cu ulei şi peste compoziţie se aşează frumos cireşele fără sâmburi tăiate pe din două. Introducem tava în cuptorul încins la o temperatură potrivită.

Poftă bună !

Pont bebe : Prăjitura cu cireşe pentru bebeluşi se lasă la răcit, se porţionează şi se serveşte cu zahăr pudră pe deasupra.

11 iunie 2013

Musaca cu piure

Musaca cu piure


Musaca din carne tocata si cartofi piure pentru bebelusi

Ingrediente :

cartofi
carne tocată curcan şi/sau pui
o ceapă
sare marină
ulei
lapte
unt
un ou
o legătură de pătrunjel verde

Preparare :

Musaca din carne tocata si cartofi piure pentru bebelusi
Musaca cu piure copii
  Se curăţă, se taie în bucăţele şi se fierb cartofii pentru piure. Piureul astfel obţinut se freacă bine cu puţin unt şi lapte astfel încât compoziţia să rămână mai consistentă, nu fluidă. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşează în primul rând piureul de cartofi care se nivelează frumos cu o lingură sau cu o paletă. Se toacă carnea şi se amestecă cu pătrunjel verde, 1 ceapă tocată foarte mărunt şi puţină sare marină. Apoi se pune carnea tocată de pui şi/sau de curcan.
  Peste musacaua cu piure se toarnă şi un ou bătut. Musacaua cu piure se lasă la cuptor circa 45 de minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Musacaua cu piure pentru părinţi, copii şi bebeluşi se serveşte cu puţin iaurt sau cu o salată de legume de vară.

05 iunie 2013

Tartă cu căpşuni

Tartă cu căpşuni


Reteta simpla, rapida si usoara de tarta cu capsuni

Ingrediente :

4 ouă
4 linguri cu făină
3 linguri cu zahăr
2 plicuri cu zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
1 esenţa de vanilie
jumătate pachet de unt
1 budincă de căpşuni

Preparare :


Reteta simpla, rapida si usoara de tarta cu capsuni
Tartă cu căpşuni copii şi părinţi

 Albuşurile se bat bine timp de 5 minute. Se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Gălbenuşurile se freacă separat cu zahărul iar apoi se amestecă cele două compoziţii (albuşuri şi gălbenuşuri). Se adăugă faina, praful de copt, untul topit şi se mai mixează puţin. Compoziţia se toarnă într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce forma la cuptor la foc mediu circa 20-25 de min. Se testează cu scobitoarea. Între timp se prepară budinca de căpşuni. Se lasă să se răcească budinca de căpşuni până devine călduţă apoi se adaugă peste blat. Se lasă iar la răcit tarta cu căpşuni. Între timp se prepară gelatina. Se adaugă căpşunile tăiate în două şi gelatina. Tarta cu căpşuni se lasă la frigider minim două ore.

Poftă bună !

Pont bebe : Tarta cu căpşuni pentru copii şi părinţi se serveşte rece.

29 mai 2013

Cartof dulce şi curcan

Cartof dulce şi curcan


Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa

Ingrediente :

un cartof dulce
o bucăţică de carne de curcan
1 morcov
1 lingura iaurt de casă

Preparare :

Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa
Cartof dulce şi curcan bebe
 Se spala ingredientele : morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan. Se curată, se taie în bucăţele potrivite şi se pun la aparatul de gătit cu abur. Când sunt gata se amestecă morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan cu o lingură de iaurt de casă şi se fac piure.

Poftă bună !

Pont bebe : Morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan pentru bebeluşi se pot amesteca şi cu o lingură de brânză de vaci.



27 mai 2013

Cornuleţe cu rahat

Cornuleţe cu rahat


Reteta de la mama mea : cornulete fragede cu rahat

Ingrediente :

1 pachet de margarină
1 pachet/1 cubulet de drojdie
1 ou
1 ceşcuţă cu lapte
500 gr faina
1 plic praf de copt
zahăr pudră
zahăr vanilat
rahat dulce

Preparare :

Reteta de la mama mea : cornulete fragede cu rahat
Cornuleţe cu rahat bebe

 Se topeşte margarina (dar să nu fie complet lichidă, ci doar să fie moale). Se amestecă cu un pachet de drojdie, oul şi o ceşcuţă cu lapte. Se adaugă faina şi peste ea se pune praful de copt. Se frământă bine să se formeze o cocă nu prea tare ci doar cât să se întindă. Se întinde foaia de aproximativ 2/3 mm, se fac pătratele şi se pune bucăţică de rahat tăiat în pătratele sau stil "beţigaş" în interior. Se rulează, se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi se băgă la cuptor circa 20 de minute. Se lasă până se rumenesc puţin. Atenţie: se ard repede ! Se scot cornuleţele cu rahat din cuptor şi se tăvălesc imediat prin zahărul pudră amestecat cu zahăr vanilat şi se pun pe un platou. Cornuleţele cu rahat se servesc la temperatura camerei.

Poftă bună !

Pont bebe : Cornuleţele cu rahat pentru bebeluşi se rulează de la bază către vârf. Se lasă la cuptor până ce se rumenesc puţin la capete.