29 mai 2013

Cartof dulce şi curcan

Cartof dulce şi curcan


Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa

Ingrediente :

un cartof dulce
o bucăţică de carne de curcan
1 morcov
1 lingura iaurt de casă

Preparare :

Piure din cartof dulce, carne de curcan si iaurt de casa
Cartof dulce şi curcan bebe
 Se spala ingredientele : morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan. Se curată, se taie în bucăţele potrivite şi se pun la aparatul de gătit cu abur. Când sunt gata se amestecă morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan cu o lingură de iaurt de casă şi se fac piure.

Poftă bună !

Pont bebe : Morcovul, cartoful dulce şi carnea de curcan pentru bebeluşi se pot amesteca şi cu o lingură de brânză de vaci.



27 mai 2013

Cornuleţe cu rahat

Cornuleţe cu rahat


Reteta de la mama mea : cornulete fragede cu rahat

Ingrediente :

1 pachet de margarină
1 pachet/1 cubulet de drojdie
1 ou
1 ceşcuţă cu lapte
500 gr faina
1 plic praf de copt
zahăr pudră
zahăr vanilat
rahat dulce

Preparare :

Reteta de la mama mea : cornulete fragede cu rahat
Cornuleţe cu rahat bebe

 Se topeşte margarina (dar să nu fie complet lichidă, ci doar să fie moale). Se amestecă cu un pachet de drojdie, oul şi o ceşcuţă cu lapte. Se adaugă faina şi peste ea se pune praful de copt. Se frământă bine să se formeze o cocă nu prea tare ci doar cât să se întindă. Se întinde foaia de aproximativ 2/3 mm, se fac pătratele şi se pune bucăţică de rahat tăiat în pătratele sau stil "beţigaş" în interior. Se rulează, se pun într-o tavă cu hârtie de copt şi se băgă la cuptor circa 20 de minute. Se lasă până se rumenesc puţin. Atenţie: se ard repede ! Se scot cornuleţele cu rahat din cuptor şi se tăvălesc imediat prin zahărul pudră amestecat cu zahăr vanilat şi se pun pe un platou. Cornuleţele cu rahat se servesc la temperatura camerei.

Poftă bună !

Pont bebe : Cornuleţele cu rahat pentru bebeluşi se rulează de la bază către vârf. Se lasă la cuptor până ce se rumenesc puţin la capete.

23 mai 2013

Spanac

Spanac


Mancarica simpla pentru bebelica : piure doar din spanac

Ingrediente :

spanac
ulei de măsline
bulion
sare marină

Preparare :


Mancarica simpla pentru bebelica : piure doar din spanac
Spanac bebe

 Spanacul se spală, frunză cu frunză şi se rup codiţele. Se pune la fiert într-o oală şi se lasă la fiert cca. 10 de min. Se lasă să se răcească într-o strecurătoare, astfel încât să se scurgă bine de apă (eventual se apasă puţin să iasă toată apa) apoi se toacă foarte mărunt. Se pune puţin ulei de măsline într-o oală şi se adăugă spanacul tocat. Se amesteca la foc mic puţin. Se adăugă puţină apă, bulion şi sare marină.

Poftă bună !

Pont bebe : Spanacul pentru bebeluşi se adaugă în oală DOAR când apa clocoteşte.

21 mai 2013

Pui cu broccoli

Pui cu broccoli


Mancarica pentru bebe de pui cu broccoli in sos alb

Ingrediente :

1 broccoli mare
2 bucăţi de piept de pui
200 ml smântână
sare marină
4 linguri ulei de măsline
cimbru şi rozmarin uscat
o tigaie wok

Preparare :

Mancarica pentru bebe de pui cu broccoli in sos alb
Pui cu broccoli bebe

  Se taie în cubuleţe pieptul de pui şi se căleşte în uleiul de măsline în tigaia wok. Când este aproape gata se presară deasupra : sare marină, cimbru şi rozmarin uscat. Între timp broccoli se desface în bucheţele, se spală bine şi se pune la fiert la foc mic în apă cu puţină sare. Când este gata, se scurge bine de apă într-o sită şi se toarnă peste bucăţile de pui din tigaia wok împreună cu smântâna. Se ţine mâncărica de pui cu broccoli la foc mic amestecând din când în când până se mai reduce sosul. La mâncărica de pui cu broccoli se poate adăuga pentru părinţi şi puţin usturoi proaspăt tocat.

Poftă bună !

Pont bebe : Mâncărica de pui cu broccoli pentru bebeluşi poate fi servită ca atare simplă fără pâine, cu orez sau cuşcuş.

07 mai 2013

Orez basmati şi curcan

Orez basmati şi curcan


Orez Panzani basmati si salbatic, morcov si carne de curcan

Ingrediente :

orez Panzani basmati şi sălbatic
morcov
carne de curcan
curry
1 cubuleţ unt
pătrunjel verde proaspăt

Preparare :

Orez Panzani basmati si salbatic, morcov si carne de curcan
Orez basmati şi curcan bebe


  Se pune apă într-o oală şi când fierbe se adaugă o ceşcuţă cu orez Panzani basmati şi sălbatic şi puţin curry. Se acoperă şi se fierbe la foc mic. Când orezul a fiert se scurge bine de apă într-o sită deasă, se pune într-un castronel şi se amestecă cu puţin unt. Separat se fierbe carnea de curcan care se spumuieşte ori de câte ori e nevoie. Când nu mai face spumă, se adaugă morcovul tăiat rondele. Se amestecă toate ingredientele pentru orezul basmati şi curcan împreună cu puţin pătrunjel tocat foarte mărunt (doar frunzele).

Poftă bună !

Pont bebe : În orezul basmati şi curcan pentru bebeluşi se poate adăuga şi un strop de sare. Înainte de a fi pus în farfurie orezul basmati şi curcan trebuie amestecat sau mărunţit într-un blender.