Reteta de la mama : ciorba de perisoare pentru bebe si copii
carne tocată de pui, vită sau curcan (sau amestec)
o ceapă
2 ouă
o lingură de orez
2 morcovi
o rădăcină de pătrunjel
o ţelină
un păstârnac
cartofi sau fidea
sare
piper
smântână
bulion
borş sau zeamă de lămâie
o legătură de leuştean verde
o legătură depătrunjel verde
Ciorbă de perişoare bebe |
Preparare :
Se toacă mărunt şi se pun în oală la fiert : morcovii, ţelina şi păstârnacul iar ceapa se pune întreagă. În timp ce fierb legumele se prepară perişoarele : carnea tocată se amestecă cu oul, sare, piper şi orez. Se frământă foarte bine până se leagă carnea. După ce s-au fiert legumele, se adăugă cartofii sau fideaua şi perişoarele şi se lasă la foc mic. Se spumează ciorba de perişoare ori de câte ori este nevoie. Ceapa se aruncă. Se adaugă sare, un ou zdrenţe, bulion, borş sau zeamă de lămâie şi verdeaţă tocată mărunt. Se serveşte ciorba de perişoare cu smântână.
Poftă bună !
Pont bebe : Smântâna din ciorba de perişoare pentru bebeluşi poate fi înlocuită cu succes şi cu iaurt de casă.